14.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Ležaljke i suncobran od 15 do 180 eura

Tivat – plaža – foto Boka News

U toku ljetnje sezone, jedno od glavnih pitanja je koliko košta plažni mobilijar. Cijene plažnog mobiljara različite su od Ulcinja do na kraj Boke. Visinu cijene ne određuje samo plaža na kojoj ležite, već i red ležaljke koju ste odabrali.

Negdje su cijene plažnog mobiljara 15, 20, 40, a na pojedinim plažama čak i 180 eura, dakle od zavisnosti želja i dubine džepa. U špicu sezone očekuje se poskupljenje, a dok nekim turistima cijene ne smetaju, drugi ih nazivaju legalnom pljačkom.

Cijena zavisi i od toga da li želite da je plićak ispred vas, pa ćete tu ležaljku platiti nekoliko desetina eura više od one od koje ćete do vode morati pružiti korak.

PR Nacionalne turističke organizacije Milena Vujović – privreda mora biti pažljiva u formiranju cijena

Crna Gora je cijenama konkurentna u odnosu na druge turističke destinacije, kazala je PR Nacionalne turističke organizacije Milena Vujović, gostujući u Jutarnjem programu TVCG. Ona se nada da će privreda biti pažljiva u formiranju cijena i u eventualnim poskupljenjima i da neće na taj način negativno uticati na sezonu.

Ona je podsjetila da je u prva četiri mjeseca ove godine Crnu Goru  posjetilo 20% više gostiju nego 2019. Saopštila je i da je prema posljednjim podacima lokalnih turističkih organizacija, trenutna posjećenost na nivou rekordne 2019.

Vujović je navela da NTO od lokalnih turističkih organizacija prikuplja podatke o cijenama smještaja i mobilijara.

“Kada je riječ o privatnom smještaju cijene se u Herceg Novom kreću od 10 eura, Tivtu od 15 eura, u Budvi od 20 eura i od 25 u Kotoru. To su cijene smještaja po noćenju za jednu osobu. Kada je u pitanju hotelski smještaj u Budvi možete naći hotelski smještaj već od 28 eura, u Herceg Novom od 30, u Kotoru od 63 i u Tivtu od 40 eura, naravno sve zavisi od kategorije hotelskog smještaja”, kazala je Vujović.

Ističe da i te cijene pokazuju da imamo ponudu za svakoga.

Kada je riječ o plažnom mobilijaru, kako navodi, nema razlike u odnosu na prošlu godinu, a nemaju informaciju da li će biti poskupljenja.

“Trentno se cijene plažnog mobilijara u Budvi kreću od 15 eura, u Kotoru i Tivtu takođe 15 eura i u Herceg Novom od 10 eura. Mi se nadamo da će privreda biti pažljiva u formiranju cijena i u eventualnim daljim poskupljenjima i da neće na taj način negativno uticati na sezonu”, saopštila je Vujović.

Izvor:RTCG

Najčitanije