16 C
Kotor

Slušaj online radio

Otvara se linija Bar – Ankona

Milojko-Spajic-predstavnici-kompanije-Adria-Ferries- foto Vlada CG

Vlada će obnoviti pomorsku liniju sa Italijom, a feribot na relaciji Bar – Ankona mogao bi već tokom ove godine ponovo da saobraća, saopšteno je na sastanku premijera Milojka Spajića i prvog čovjeka kompanije Adria Ferries, Alberta Rosija.

Iz Kabineta predsjednika Vlade saopšteno je da će feribot biti najbrža konekcija Crne Gore sa zapadnom Evropom.

Konstatovano je da bi otvaranje te linije moglo pozitivno da utiče na turizam u obje zemlje, a posebno interesovanje za dolazak u Crnu Goru postoji kod građana sjeverne Italije.

Rosi je kazao da je zbog toga Ankona odlična polazna tačka za obnavljanje pomorskog saobraćaja, jer često građani sa sjevera Italije moraju da gube ogromno vrijeme kako bi došli do Barija. On je dodao da brži feribot iz Ankone može da stigne do Crne Gore za deset sati.

Rosijeva kompanija je i ranije obezbjeđivala funkcionisanje ove linije, a zainteresovana je da čitav projekat oživi.

Na sastanku je saopšteno da je vrlo važno u projekat uključiti i crnogorske kompanije, a Spajić je istakao da bi se na taj način moglo omogućiti da Barska i Crnogorska plovidba donesu dodatnu vrijednost Crnoj Gori.

“Prve analize pokazale su da bi tokom ljetnje sezone linija funkcionisala bez problema, a da je neophodno dodatno raditi na promociji za saobraćaj tokom zimskog perioda”, navodi se u saopštenju.

Sastanku su prisustvovali ambasadorka Italije u Crnoj Gori, Andreina Marsela, predsjednik kompanije Mauro Maja i direktor Roberto Mataloni.

Izvor:MINA

Najčitanije