25 C
Kotor

Slušaj online radio

Otvoren festival fotografije “Tivat Photo Days“

Foto JU Muzej i galerija Tivat

U JU Muzej i galerija Tivat u petak je svečano otvoren festivala fotografije „Tivat Photo Days“. Cilj festivala je edukacija i afirmacija crnogorskih fotografkinja i fotografa kao i svih ljubitelja fotografije, rad sa djecom i mladima i stvaranje kvalitetnih kulturno-umjetničkih sadržaja u predsezoni.

Organizatori festivala su NVO “Fluid Drum” iz Tivta i JU “Muzej i galerija Tivat”. Za direktoricu Muzeja i galerije Dnijelu Đukić fotografija je dokument kojeg možemo da čitamo i vidimo i koji predstavlja neku poruku.

Nakon selekcije pristiglih radova na temu „Tranzicija“ najbolji rad je dobio nagradu i priznanje a sertifikat svi autori koji su selektovani za ovogodišnji festival.

„Na konkursu su prijavljena 22 autora, devet radova je prošlo. Ove godine dodjeljuje tri nagrade, a nagrade su uz priznanja. Prvu nagradu za najbolji rad na ovogodišnjem festivalu dobila je Mina Manojlović, druga je najbolji dokumentarni rad, autor je Stevan Kordić. Treća nagrada je nagrada publike.“ – kazao je organizator i osnivač festivala Dalibor Ševaljević.

Foto JU Muzej i galerija Tivat

Prvi “Tivat Photo Days”  otvorila je grafička dizajnerka mr Ana Matić:

„Ja uvijek dajem podršku inicijativama koje su bez nekih uslova. Važna stvar je što je ova izložba koncipirana kroz konkurs, jer mi nikad ne možemo da znamo šta šta i koliko toga leži u fotografskim talentima ljudi. I zato je taj javni poziv za koji se ja borim u mnogočemu i ta nagrada bila ona u nekoj simboličkoj ravni.“

U narednim danima festivala biće organizovana radionica za djecu na temu fotografija i ekologija. Radovi će biti izloženi narednih petnaest dana.

Najčitanije