8.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Otvorena IQOS zona u TC Kamelija

IQOS

Revolucionarni uređaj koji predstavlja bolju alternativu pušenju cigareta, IQOS, dostupan je crnogorskim potrošačima na još jednoj lokaciji. Nakon Podgorice i Budve, nova IQOS zona otvorena je u Kotoru, u Tržnom centru Kamelija. Tako je IQOS, proizvod koji se temeljno razlikuje od cigareta, postao dostupniji i građanima ovog dijela primorja.

Zasnovan na tehnologiji zagrijavanja a ne sagorijevanja duvana, IQOS aparat koristi posebne duvanske patrone, čijim se zagrijavanjem ne stvara dim, već aerosol. Uređaj oslobađa nikotin koji će zadovoljiti potrebe pušača, pri tom eliminišući i do 95 odsto štetnih materija koje se nalaze u duvanskom dimu klasičnih cigareta.

Dodatni razlog zbog kojeg se sve više pušača opredjeljuje za IQOS jeste što nema nekih drugih negativnih pojava poput pepela, neprijatnih mirisa i pasivnog pušenja. Korisnicima uređaja se pokazalo posebno bitno to što je ovaj uređaj zakonom nije zabranjen za upotrebu u zatvorenim prostorima u Crnoj Gori.

Iako nije u potpunosti bez rizika, IQOS tehnologija predstavlja bolji izbor od daljeg pušenja cigareta. Kompanija Filip Moris ga je razvila kao odgovor na potrebe odraslih pušača koji bi inače nastavili da puše. IQOS trenutno u svijetu koristi 11,2 miliona ljudi, što najviše govori o popularnosti ove tehnologije.

”Svjesni smo da, uprkos svim ograničenjima, jedan broj ljudi se ne odriče duvana. Upravo za njih, u kompaniji Filip Moris razvili smo bolju alternativu pušenju cigareta, koja dolazi u vidu IQOS-a. Iako je IQOS u Crnoj Gori dostupan od juna, već se pokazalo izuzetno opravdanim širenje i na ovo tržište. Crnogorski potrošači zaista u IQOS-u vide bolji izbor za sebe i svoju okolinu, pa se u velikom broju odlučuju da klasične cigarete zamijene ovim uređajem”, saopštio je Srđan Lazović, generalni direktor kompanije Filip Moris za Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu. „Drago nam je što se i Kotor sada priključio brojnim drugim gradovima iz čak 57 zemalja, u kojim je IQOS dostupan, i gdje širimo našu viziju svijeta bez duvanskog dima“, naveo je Lazović.

IQOS

Poštujući epidemiološku situaciju i mjere koje su na snazi, u IQOS zonama se poštuju svi definisani profesionalni i zdravstveni standardi.

IQOS je uređaj namijenjen isključivo punoljetnim pušačima. Postojeći korisnici mogu ostvariti korisničku podršku u svim IQOS zonama, dok su zainteresovanim potencijalnim korisnicima dostupni savjetnici za pružanje dodatnih informacija.

Na stvaranju IQOS-a naučnici kompanije Filip Moris radili su više od 10 godina. Pored konstantnog rasta broja korisnika i tržišta, velika potvrda za IQOS došla je i nedavno od Američke agencije za hranu i ljekove (FDA), koja je saopštila da je informisanje potrošača o smanjenoj izloženosti štetnim materijama prilikom korišćenja IQOS-a u skladu sa promocijom javnog zdravlja, te da je riječ o “duvanskom proizvodu modifikovanog rizika”.

Svim zainteresovanim punoljetnim pušačima i registrovanim korisnicima omogućeno je i besplatno pozivanje korisničkog servisa na broj 080 800005, ali i posjeta sajtu https://me.iqos.com/me/

Najčitanije