13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Otvorena izložba Dante i Dimitrije

Otvorena izložba Dante i Dimitrije

Na Festivalu KotorArt u četvrtak, 05. avgusta, organizovana su dva događaja. Koncert pod nazivom Betovenova pisma kao i otvaranje izložbe istaknutog slikara Dimitrija Popovića, pod nazivom Dimitrije i Dante.

Publika u Crkvi sv. Duha je uživala u intimnom doživljaju Betovena koji su zajednički prenijeli članovi ansambla ARS-INDUSTRIA, glumac Aleksandar Radulović, violinistkinje Milana Bjelobaba i Marija Đuranović, violista Uroš Lapčević i violončelista Dmitrij Prokofjev.

Otvorena izložba Dante i Dimitrije

Prije početka koncerta, u Galeriji solidarnosti, sa početkom u 19 sati, otvorena je izložba cjenjenog slikara, našeg savremenika, Dimitrija Popovića. Izložba pod nazivom Dimitrije i Dante dio je programa kojim KotorArt obilježava 700 godina od smrti čuvenog Dante Aligijerija. Na otvaranju izložbe prisutnima su se obratili admiral bokeljske mornarice, diplomata i predsjednik savjeta Fondacije Don Branko Sbutega, dr Antun Sbutega, sam autor izložbe, g. Dimitrije Popović a izložbu je otvorio Nj.E. Veselko Grubišić, ambasador Republike Hrvatske u Crnoj Gori. Izložba se može posjetiti do 15. avgusta a festival KotorArt ju je organizovao u saradnji sa ambasadom Republike Hrvatske u Crnoj Gori.

Otvorena izložba Dante i Dimitrije

Međunarodni festival KotorArt, održava se ovog ljeta uz pokroviteljstvo UNESCO-a, Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta i Opštine Kotor, uz podršku EU Kreativne Evrope, kao i brojnih sponzora.

Najčitanije