13.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Otvorena izložba “Ljubim modro”

Otvaranje izložbe

Povodom Međunarodnog dana muzeja i Dana nezavisnosti, juče je Galeriji solidarnosti otvarena je izložbe likovnih radova “Ljubim modro” Miroslava Šukovića.

Ispred organizatora prisutne je najprije pozdravila v.d. direktorice OJU ,,Muzeji” Jelena Radonjić.

Izložbu je otvorio predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić.

“Zadovoljstvo je vidjeti da u našem gradu počinju događaji koji predstavljaju ljetnju kulturnu ponudu, u nadi da će upravo ovaj trenutak značiti kraj onako striktnih mjera i onako ograničenih prostora u preteklih više od godinu dana.

Jedna pjesma kaže, možda sve počinje bez valjanog razloga, možda sve počinje iz plavog, pa neka ovo vaše plavo donese bolje vrijeme za sve nas“ – poručio je Jokić prilikom otvaranja.

Na izložbi je predstavljeno oko 20 radova, od kojih je polovina nastala ove godine. Radovi su rađeni akrilnim bojama na platnu i kombinovanom tehnikom na papiru i kartonu.

Podsjetimo, Miroslav Šuković je rođen 1977. godine u Bihaću, a živi i radi u Kolašinu i Podgorici. Imao je dvadeset samostalnih izložbi širom Crne Gore, potom u Srbiji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Učesnik je brojnih kolektivnih izložbi. Dobitnik je nagrade Cetinjskog likovnog salona „Trinaesti novembar” 2015. godine.

Najčitanije