4 C
Kotor

Slušaj online radio

Povodom pljačke Specijalne bolnice u Dobroti, policija i tužilaštvo još rade na identifikovanju lopova

Bolnica Dobrota

Policija i tužilaštvo još nijesu identifikovali počinioce koji su 21. aprila opljačkali Specijalnu bolnicu za psihijatriju u Dobroti i iz dva sefa sa novcem, u kojima se čuvaju penzije i druga primanja pacijenata, odnijeli 28.000 eura.

Portparolka ODT Kotor, državna tužiteljka Ana Marinović, saopštila je Pobjedi da je u tom tužilaštvu povodom navedenog događaja formiran predmet protiv nepoznatog izvršioca zbog izvršenja krivičnog djela teška krađa.

– Preduzimaju se radnje u cilju identifikacije izvršilaca – saopštila je Marinović.

Iz Specijalne bolnice za psihijatriju Pobjedi je saopšteno da s obzirom na to da je cijeli slučaju u nadležnosti Osnovnog državnog tužilaštva iz Kotora i istražnih organa, nijesu u prilici da javnost upoznaju sa detaljima, zbog detaljnih istražnih radnji koje se sprovode.

– Povodom nemilog događaja koji se desio u našoj bolnici kada je počinjeno krivično djelo – teška krađa, želimo da upoznamo javnost sa činjenicom da, tužilački organi i policijski službenici detaljno, profesionalno i posvećeno rade na rasvjetljavanju ovog slučaja. Nadamo se da će počinioci biti privedeni i adekvatno kažnjeni te da će otuđena finansijska sredstva naših pacijenata biti vraćena u bolnički depo. Ubijeđeni smo i vjerujemo u pozitivne rezultate i predanost crnogorskih istražnih organa – saopšteno je iz te zdravstvene ustanove.

/I.K./

Izvor:Pobjeda

Najčitanije