20 C
Kotor

Slušaj online radio

Otvorena izložba “Tivat u doba korone”

U galeriji “Buća Luković” JU Muzej galerija Tivat u srijedu je otvorena je izložba umjetničkih fotografija Dalibora Ševaljevića “Tivat u doba korone”.

Izložbu je otvorio predsjednik Opštine Tivat dr Siniša Kusovac.

“Ove su emocije otjerale strah, koji smo svi mi u nekom trenutku osjetili. Zahvaljujem Daliboru koji je ovjekovječio ove momente. Fotografije će od sad pa uvijek biti naše kolektivno sjećanje na ove teške dane. I podsjećanje da smo ih prevazišli zajedno. Osjećam potrebu da se zahvalim i svima koji tih dana nisu posustali, a posebno hvala građanima Tivta koji su poštovali pravila” – kazao je Kusovac.

Izložba će svoju pravu vrijednost i svu težinu momenta pokazati u nekom budućem trenutku, sa određenom istorijskom distancom” – rekao je Kusovac.

Izložba

“Naš sugrađanin Dalibor Ševaljević je dokumentovao kako je to Tivat živio za vrijeme epidemije. Dokumentovana fotografija inače, služi da svjedoči. Ova mlada grana umejtnosti je veliki svjedok vremena I ostavlja svima nešto za buduće  generacije”, kazala je Jelena Bošković, direktorica JU “Muzej i galerija Tivat

“U suštini, želio sam da zabilježim grad u svim nekim svojim specifičnostima. Trudio sma se da dokumentujem upravo te situacije koje su bile drugačije nego inače”, poručio je autor izložbe Dalibora Ševaljević.

Najčitanije