16.1 C
Kotor

Slušaj online radio

NKT: Maske obavezne na svim javnim mjestima

maska – Covid 19 – foto pixbay

Nacionalno koordinaciono tijelo (NKT) donijelo je odluku o obaveznom nošenju zaštitnih maski na svim javnim mjestima. Naredba, kako je saopšteno, stupa na snagu danas.

“NKT je, imajući u vidu dramatično povećanje broja inficiranih Kovid-19 u više država regiona i broj novoinficiranih u  Crnoj Gori, donio odluku o obaveznom nošenju zaštitnih maski na svim javnim mjestima”, navodi se na Twitter nalogu Vlade.

Maske se moraju nositi na na svim javnim mjestima koja su u zatvorenom prostoru (javne tržnice, pijace, prodavnice, supermarketi, javne ustanove i dr.), uz postojeću obavezu nošenja maski u sredstvima javnog prevoza putnika.

U Crnoj Gori trenutno je aktivno sedam slučajeva obolijevanja od korona virusa. Institut za javno zdravlje (IJZ) juče je potvrdio sedam slučajeva.

Direktor Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) Jevto Eraković rekao je jutros za TVCG da se sa sigurnošću može reći da su svi novoregistrovani slučajevi koronavirusa u Crnoj Gori uvezeni. Saopštio je da je, ukoliko se u obzir uzme neodgovorno ponašanje građana, sasvim očekivano to što se virus ponovo pojavio u našoj zemlji.

Eraković je rekao da očekuje da će broj novozaraženih narednih dana biti još veći.

Najčitanije