16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Otvorena pješačko-biciklistička staza u rezervatu prirode Solila

Solila

U Rezervatu prirode „Solila“ danas održan “Solila kros 2018“ na kojem je učestvovalo oko 80 učenika svih razreda osnovne škole „Branko Brinić“ iz Radovića. Djeca su se takmičila u pet kategorija, a takmičari su imali podršku drugara, roditelja i nastavnika. Pobjednicima i ostalim učesnicima, organizator, Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore, uručio diplome, zahvalnice, medalje i ostale prikladnipokloni.

Ovaj događaj označio je otvaranje pješačko- biciklističke staze dužine od oko 1,5 km, a osim radova na uređenju staze izvedeni su radovi na košenju, zamjena dasaka na mostovima, postavljanje parkovskog mobilijara (kanti za otpatke, klupa),  kao i postavljanje info – tabli u Rezervatu.

Solila

Radove u vrijednosti od oko 28.000  eura izvelo je preduzeće “Fides” d.o.o. iz Podgorice, a kompletirani su kvalitetno i na vrijeme sa ciljem da se posjetiocima omogući što kvalitetniji boravak i upoznavanje sa Rezervatom kojim Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore upravlja od 2013. godine, a koji predstavlja istinsku oazu netaknute prirode i tako pruža utočište raznim vrstama ptica.

Najčitanije