24.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Ovako to izgleda kada se poštuje zakon – Nogometaši Bayerna “zaglavili” u avionu Qatar Airwaysa

Qatar

U noći s petka na subotu (05. na 06. februara 2021.) nogometaši Bayern Munchena noćili su u zrakoplovu A350 Qatar Airwaysa u berlinskoj zračnoj luci.

Neočekivano kašnjenje zrakoplova Qatar Airwaysa na letu iz Berlina za Dohu. Na navedenom letu bili su nogometaši Bayern Munchena koji su putovali na FIFA Svjetsko klupsko prvenstvo u Dohu.

Avion tipa A350 (A7-ANB), star svega tri godine, bio je spreman za polazak iz nove berlinske zračne luke prema Dohi, no dozvola za polijetanje je zatražena u ponoć i 3 minute, 3 minute kasnije od dozvoljenog s obzirom na to da nova berlinska zračna luka ima zabranu polijetanja u razdoblju od ponoći do pet sati ujutro u cilju zaštite lokalnog stanovništva od buke. Jedina iznimka odnosi se na tzv. “emergency and gouvernement” letove pa let broj QR7402 nije mogao dobiti dozvolu za polijetanje.

Zahtjev za polijetanje zrakoplova na letu QR7402 podnesen je u 0:03 sati nadležnoj njemačkoj kontroli leta. Zbog ograničenja koja su na snazi u berlinskoj zračnoj luci, kontrola leta nije dozvolila polijetanje zrakoplova Qatar Airwaysa prema Dohi“, objavilo je nadležno njemačko ministarstvo.

Zbog zabrane polijetanja nogometaši su bili prisiljeni ostati u avionu tipa A350-900 do sljedećeg jutra.

Avin je konačno poletio u 06 sati i 52 minute no ne prema Dohi već prema Munchenu! Naime, kabinskom i letačkom osoblju Qatar Airwaysa isteklo je radno vrijeme (s obzirom na to da su bili na dužnosti od prethodne večeri) te je zrakoplov morao sletjeti u Munchen gdje je došlo do zamjene posade te je zatim nastavljeno putovanje prema Dohi.

Igrači i stručni stožer Bayern Munchena sletjeli su u Dohu 9 sati kasnije od planiranog vremena slijetanja, a putnici su cijelo ovo putovanje proveli u business klasi.

Najčitanije