13.2 C
Kotor

Slušaj online radio

“Ovo je najljepša destinacija gdje se organizuje Ocean Lava”

Krištof Augustinjak (3:56:31) iz Poljske i Željka Šaban Miličić (4:22:37) iz Hrvatske, pobjednici su ovogodišnje međunarodne triatlon trke Ocean Lava Montenegro, koja je održana proteklog vikenda u Kotoru.

U ženskoj štafeti prva je bila tročlana ekipa „Male o’ mota”, koju su činile Marija Bošnjak iz Herceg Novog, Miluša Bošković i Aleksanda Sanja Tot iz Kotora. Iz Herceg Novog Jelena Tomašević sa vremenom 4:41:06 zauzela je prvo mjesto u kategoriji žena 25-29 godina, dok je Luka Čupić u kategoriji muškaraca 30-34 godina, zauzeo treće mjesto sa vremenom 4:11:27.

U subotu je održana dječija trka, humanitarnog karaktera, na kojoj je učestvovalo 390 dječaka i djevojčica do 12 godina.

Ocean Lava Montenegro 2019.

Organizator je Triatlon klub Multisport akademija Mayer, a trka se održava u okviru Ocean Lava serije takmičenja koje se organizuju u 15 zemalja. Ova triatlon trka u dugoj distanci „Half Ironman” obuhvata: 1,9 km plivanja, 90 km biciklizma i 21 km trčanja.

“Od 2006. godine okupljamo ljude sa svih strana Svijeta, sa svih kontinenata. I ove godine, preponosno, otvorili smo četvrto izadnje sa preko 600 triatlonaca iz 40 država. Radimo ozbiljne analize poslije svake trke. Sa svakim možemo oči u oči da razgovaramo o broju gostiju, broju noćenja i povraćaju investicije. Ove godine mislimo da će biti potrošeno oko 1.000.000 eura u Kotoru i okolini od strane takmičara i njihovih gostiju. U pitanju su gosti visoke platežne moći”” – kazao je organizator trke Igor Majer za Radio Kotor.

Ocean Lava Montenegro 2019.

Vlasnik licence “Ocean Lava” Kenet Gask, naglasio je da je ovo najljepša trka od ukupno 20 koje se održavaju u 18 zemalja.

“Ovo je najljepša destinacija gdje se organizuje Ocean Lava, jer osjećate kulturu življenja uz samo more, zatim planine koje vas okružuju. Zaista jedinstvena lokacija. Skriven biser Evrope” – kazao je Kenet.

Najčitanije