23.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Padel turnir prvi put u Luštici Bay

Padel

Publika će u četvrtak 17. avgusta premijerno moći da prisustvuje Padel turniru Luštica Bay u muškoj i ženskoj kategoriji, po prvi put prateći ovaj sport uživo na crnogorskoj rivijeri


Još jedan novitet u sportskoj areni Luštice Bay – u saradnji sa organizacijom Padel Montenegro, Luštica Bay u četvrtak 17. avgusta predstavlja publici novi sport padel, u okviru turnira Luštica Bay Padel Tournament. Turnir se odvija u četvrtak 17. avgusta od jutarnjih do večernjih sati, sa pauzom. Prvi dio takmičenja traje od 08.30 časova ujutru do 12 časova, a zatim slijedi pauza, dok se polufinalni i finalni mečevi igraju u večernjim satima, od 20 časova. Turnir se igra u muškoj i ženskoj kategoriji, a ukupno ima osam parova u obje kategorije. Mečevi su otvoreni za publiku i mogu se pratiti na novoizgrađenom igralištu za padel u naselju Central.

„Radujemo se što i ove godine našoj publici možemo da ponudimo još jednu premijeru na sportskim terenima Luštice Bay. Nastojimo da uvijek budemo inovativni i zanimljivi, kako bismo našim gostima i posjetiocima ponudili najbolji provod i zabavu, uz opušteni odmor na našoj destinaciji. Posebno smo ponosni na činjenicu da se uspješno razvija naša vizija da stvorimo pravi sportski centar na novim terenima naselja Central i time Luštici Bay podarimo epitet top sportske destinacije na crnogorskom primorju. Pozivamo naše posjetioce da provedu prijatan vikend u Luštici Bay koji ovog puta otvaramo premijernim padel turnirom i vjerujemo da će mnogi uživati u prilici da po prvi put uživo vide ovaj sport“, izjavila je Sonja Banićević, supervizorka organizacije događaja u Luštici Bay.

Padel, ili padel tenis, predstavlja novu sportsku disciplinu koja podsjeća na tenis, ali u relaksiranoj verziji. To je sport koji se igra reketom nalik reketu za tenis, a slične su i loptice, s tim što su u padelu one lakše i pod manjim su pritiskom, tako da je i brzina udaraca manja. Obično se igra u parovima na zatvorenom, ograđenom terenu koji je nešto manji od teniskog terena za parove. Za padel važi sličan sistem bodovanja kao za tenis, ali su pravila, udarci i tehnika igre drugačiji. Padel je sport koji je nastao u Meksiku kasnih 1960-ih godina i privlači pažnju sve brojnijih ljubitelja opuštene sportske zabave i druženja. Padel se može igrati u dublu ili u singlu, a pravila su slična tenisu, uz određene varijacije.

Prema propozicijama, svaki meč na Padel turniru Luštice Bay igra se na dva dobijena seta. Ako je u setovima 1-1, igra se taj brejk do 10 poena. Meč se završava zlatnim poenom. Link za prijavu je: https://rankedin.com/en/tournament/29040/lustica-bay-padel-tournament

Ljetnja dešavanja u Luštici Bay traju punim intenzitetom a detaljan kalendar događaja se može pogledati na profilima Luštice Bay na društvenim mrežama, kao i na veb sajtu www.lusticabay.com.

Najčitanije