34.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Palma Nostra: Škola primijenjene botanike

Škola primjenjene botanike

U svečanoj sali srednje škole Ivan Goran Kovačić – H. Novi, danas je održana prezentacija projekta Palma Nostra: škola primijenjene botanike. Prezentaciju programa škole primjenjene botanike, za oko 60 učenika, održala je Vesna Kujović, predsjednica NVO Novi Val i koordinatorka projekta, a prezentaciji je prisustvovala i Milica Berberovic, jedna od saradnica na projektu.

Tromjesečna škola namjenjena je omladini srednjoškolskog uzrasta i predviđa seriju predavanja na temu bogatstva i raznolikosti hercegnovske flore i vegetacije, u novinarskoj priči, fotografiji, video formi i inicijativi, kao i nekoliko šetalačkih ruta upoznavanja i prepoznavanja biljnih vrsta i zelenih površina. Takođe, program škole predviđa i formiranje istraživačko -novinarske i fotografske sekcije te kreiranje i objavljivanje relevantnog sadržaja na platformi palmanostra.me. Polaznici škole će pored toga biti podstaknuti i podržani da barem jednu akciju koja je tematski vezana za očuvanje, zaštitu i promociju zelenila Herceg Novog zajednički osmisle i sprovedu u dijelo.

Škola primjenjene botanike

Dio aktivnosti škole primijenjene botanike održavaće se jednom sedmično, u prostoru Omladinskog kulturnog centra u Starom gradu.

Mediteran – botanika

Projekat je podržala Opština Herceg Novi, kroz konkurs za raspodjelu sredstava za projekte NVO, kao i Sekretarijat za kulturu i obrazovanje.

Najčitanije