35.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Panoramski put “Život na Luštici” savršen audio vizuelni doživljaj

Luštica – foto CG News

Na poluostrvu Luštica danas je upriličena promocija audio vodiča za predstavnike medija, turističkih agencija i goste u okviru koga je organizovan obilazak panoramskog puta ,,Život na Luštici”. Audio vodič sadrži detaljne opise znamenitosti duž rute i detaljne informacije o istorijskim zanimljivostima.

Riječ je o drugoj, od tri faze zajedničkog projekta turističkih organizacija Tivta i Herceg Novog, kaže direktorica TO Tivat Nina Lakičević, podsjetivši da je prva faza projekta bila izrada turističko-informativne mape.

Luštica – foto CG News

“Turističke organizacije opština Tivat i   Herceg Novi nastavili su sa aktivnostima usmjerenim na razvoju panoramskog puta na poluostrvu Luštica, koji imaju za cilj povezivanje poluostrva Luštica u jedinstvenu turističku ponudu gdje se na relativno malom prostoru mogu doživjeti brojne prirodne i kulturne raznolikosti. Nakon mape panoramskog puta ,,Život na Luštici” koja je štampana na četiri jezika (crnogorski, engleski, njemački i ruski), realizovali smo audio vodič područja koji će doprinijeti daljem razvoju i promociji turističke ponude poluostrva Luštica” istakla je Lakičević.

Ona ističe da je audio vodič dostupan na Google play prodavnici odnosno preuzimanjem besplatne aplikacije izi.travel.

„U toku je izrada projekta koji obuhvata izradu turističke signalizacije na Luštici, zatim radi se na dodatnom uređenju pješačkih staza i nadamo se da ćemo uz podršku resornog ministarstva raditi na uređenju vidikovaca i dodatnoj valorizaciji poluostrva kako bi Krtoljska i Luštička sela postala značajan segment turističke ponude“ kaže Lakičević.

Natalija Terzić iz Turističke organizacije Herceg Novi podsjetila je audio vodič treći ovakvog tipa u Crnoj Gori, nakon audio vodiča „Durmitorski prsten“ i „Put oko Korita“.

„Interesovanje turista za taj ruralni dio Luštice je unazad nekoliko godina je sve veće. Pogotovu su za nju zainteresovani ljubitelji prirode, pješačkih staza ali i ljubitelji skrivenih uvala i kupanja na divljim plažama. Povećano interesovanje za ponudu poluostrva imaju i turističke agencije i turoperatori čiji su gosti zainteresovani za obilazak ali i boravak na Luštici“, kaže Terzić.

Luštica – foto CG News

Tokom promocije vodiča prisutni su obišli  35 km dug panoramski put i posjetiti poljoprivredno gazdinstvo Trojanović u selu Zabrđe koje je predstavilo svoju ponudu kao i specijalite cijele Luštice.

“Luštički pršut je odavnina poznat i imamo dosta stranaca, turista koji su čuli za to i dođu da degustiraju naše proizvode. Naše domaćinstvo priprema i nudi isključivo domaće proizvode proizvedene na njihovom posjedu” rekao je Nikola Trojanović iz Gazdinstva Trojanović.

Luštica – foto CG News

Maja Lopičić autor audio vodiča Život na Luštici kazala je da je za njegovu izradu bilo potrebno par mjeseci tokom kojih su obilazili teren i prikupljali podatke koje su zatim pažljivo sortirali i pretočili u vodič.

Turističke organizacije dvije opštine organizovaće i pješačku turu na poluostrvu Luštica čiji je cilj  predstavljanje prirodnih ljepota poluostrva koje je položajem okrenuto prema Bokokotorskom zalivu kao i prema otvorenom moru. Pješačka tura je planirana za dane vikenda kada to dozvole vremenski uslovi.    

Izvor:CG News

Najčitanije