24.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Tešević: Prihod od trajektne linije preko pet miliona eura, izuzetan značaj za zemlju i njene građane

Trajekt foto Boka News

žPrihod od usluga trajektne linije Kamenari – Lepetane za pet mjeseci iznosi preko pet miliona eura, što je, prema riječima PR menadžerke JP “Morsko dobro” Bojane Tešević, izuzetan značaj za zemlju i njene građane



Prihod od trajekta Kamenari – Lepetane 5,3 miliona eura

“Sa zadovoljstvom možemo da istaknemo da naplata trajektne linije Kamenari-Lepetani je prihodovalo nešto više od 5,3 miliona eura i to je definitivno broj koji govori o kakvom se resursu radi i koliko je značajno za Crnu Goru i njene građane. Kada je u pitanju prihod JP pored prihoda od sektora za pomorski i priobalni prevoz pomenula bih i prihod od ustupanja na korišćenje Morskog dobra gdje ove godine imamo ostvareno preko 90 odsto planiranih prihoda od ustupanja, gdje se uključuju i ugovori koji su potpisani, kako za kupalište, tako i za privremene lokacije”, istakala je Tešević Jutarnjem programu TV Budva.

Foto RTV Budva

Kako je kazala, za samo četiri mjeseca od početka naplate trajektne licije Kamenari-Lepetani preduzeće je prihodovalo oko 3 miliona eura.

“Sada imamo osam trajekata sa kapacitetom od 315 vozila, što je 190 vozila više nego što je to bilo u prethodnom periodu. Dakle, taj broj nam je pomogao da opslužimo veliki broj vozila tokom ljetnje turističke sezone i da u tom dijelu zadovoljimo sve potrebe turističke privrede”, kazala je ona.

/RTV Budva/

Izvor:RTV

Najčitanije