17.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Papin posjet Lisabonu: Slastičarnica nudi kolačiće s Franjinom slikom

Slastičarnica nudi kolačiće sa slikom pape Franje
Foto: PEDRO NUNES / Reuters

Dok se Lisabon priprema za posjet pape Franje sljedeći tjedan, lokalna je slastičarnica izbacila potpuno novu slasticu kojom će obilježiti tu prigodu – kolačić s papinom slikom, koji se već sada brzo prodaje.

Zamisao se rodila kao interna šala između jednog od vlasnika slastičarnice Balco Do Marqusa, Fernanda Santosa i njegovih slastičara.

Sada dnevno izrađuju 120 kolača s papinom slikom. Nadaju se da će ih od 2. do 6. avgusta, za vrijeme Franjina boravka u gradu prodati više tisuća po cijeni od 2,20 eura za komad.

Slastičarnica se nalazi u samome središtu Lisabona i blizu je jednog od mjesta na kojemu će Sveti Otac sudjelovati u obilježavanju Svjetskoga dana mladih, globalnog skupa mladih katolika koji se održava od 1. do 6. avgusta.

Slastičarnica nudi kolačiće sa slikom pape Franje Foto: PEDRO NUNES / Reuters

Vlasti očekuju više od milion ljudi

– Zamisao je briljantna, smatra 49-godišnji Santos. “Svima je simpatično i zabavno. Ljudi se zaustavljaju pred izlogom slastičarnice, fotografiraju kolačiće i objavljuju fotke na društvenim mrežama”, rekao je.

Ručno rađene slastice ukrašene su glazurom i šarenim šećernim mrvicama, a na vrhu je jestiva tiskana fotografija pape Franje.

Premda Sveti Otac ima pretrpan raspored, Santos se nada da će navratiti u slastičarnicu da proba jedan. “Pozvan je, a i blizu je… samo treba sići do nas.”

Izvor:HRT

Najčitanije