13.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Spašen na moru kod Buljarice, bura ga nosila sa gumenim čamcem

Foto: UPSUL

Ekipa Uprave za pomorske sigurnosti i upravljanja lukama spasila je slovenačkog državljanina dva kilometra od obale na Buljarici. Kako je saopšteno iz UPSUL-a, njegov čamac od dva metra koji je bio u kvaru, bura je nosila na otvoreno more.

“I pored najavljenog sjevernog vjetra i upozorenja da se vodi računa priliko isplovljenja na more, Uprava pomorske sigurnosti i upravljanja lukama je primila poziv u 0725 na Pomorsko operativni centar da je jedna osoba sa gumenjakom od dva metra ustala u kvaru na plaži Buljarica te ga jaka bura nosi na otvoreno more”, saopšteno je iz Uprave.

Operateri Dragan Đurović i Vlado Kasalica su uz koordinaciju sa Spailačkim čamcem SAR-1 sa posadom Isidora Jovanović i Stavan Asović za manje od 45 minuta spasili slovenačkog državljanina.

“UPSUL po ko zna koji put upozorava turiste da se na izlažu životnim rizicima i ne izlaze po lošem vremenu na more. Sličan slučaj sa smrtnim poslijedicama se desi prije par godina upravo na istom mjestu gdje spašen čamac”, saopštili su oni.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije