8 C
Kotor

Slušaj online radio

Spašen na moru kod Buljarice, bura ga nosila sa gumenim čamcem

Foto: UPSUL

Ekipa Uprave za pomorske sigurnosti i upravljanja lukama spasila je slovenačkog državljanina dva kilometra od obale na Buljarici. Kako je saopšteno iz UPSUL-a, njegov čamac od dva metra koji je bio u kvaru, bura je nosila na otvoreno more.

“I pored najavljenog sjevernog vjetra i upozorenja da se vodi računa priliko isplovljenja na more, Uprava pomorske sigurnosti i upravljanja lukama je primila poziv u 0725 na Pomorsko operativni centar da je jedna osoba sa gumenjakom od dva metra ustala u kvaru na plaži Buljarica te ga jaka bura nosi na otvoreno more”, saopšteno je iz Uprave.

Operateri Dragan Đurović i Vlado Kasalica su uz koordinaciju sa Spailačkim čamcem SAR-1 sa posadom Isidora Jovanović i Stavan Asović za manje od 45 minuta spasili slovenačkog državljanina.

“UPSUL po ko zna koji put upozorava turiste da se na izlažu životnim rizicima i ne izlaze po lošem vremenu na more. Sličan slučaj sa smrtnim poslijedicama se desi prije par godina upravo na istom mjestu gdje spašen čamac”, saopštili su oni.

Najčitanije