16.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Pariški napadač optužen za ubojstvo povezano s terorizmom

Pariz – policija Foto: Ilustracija / Shutterstock

Osumnjičeni napadač iz Pariza koji je prošli vikend ubio jednu osobu blizu Eiffelova tornja optužen je za ubojstvo i pokušaj ubojstva povezan s terorističkom organizacijom, saopštiilo je u francusko tužiteljstvo za borbu protiv terorizma.

Francuz identificiran kao Armand Rajabpir-Miyandoab ubio je u subotu njemačkog turista i ranio dvoje drugih ljudi. Zakleo se na vjernost tzv. Islamskoj državi, rekao je tužitelj za borbu protiv terorizma Jean-Francois Ricard.

Odvjetnica optuženog rekla da je odveden u istražni zatvor i stavljen u samicu.

Rajabpir-Miyandoab uhićen je nakon smrtonosnog napada na 23-godišnjeg njemačko-filipinskog turista i ranjavanja još dvije osobe u subotu nedaleko od Eiffelovog tornja, u francuskoj prijestolnici koja za nekoliko mjeseci ugošćuje Ljetne olimpijske igre.

Predsjednik Emmanuel Macronrekao je da se radi o terorističkom napadu.

Taj 26-godišnjak, poznat sigurnosnim službama zbog islamskog radikalizma i psihičkih problema, rekao je nakon što je uhićen da je reagirao na progon muslimana u svijetu, otkrio je izvor blizak istrazi.

Prema tom izvoru, napadač je rekao da je tu lokaciju izabrao jer nije mogao podnijeti da spomenik, i simbolično mjesto Pariza bude osvijetljeno u bojama Izraela.

Prije samog napada je prisegnuo na odanost Islamskoj državi.

Izvor:HRT-Hina

Najčitanije