12.1 C
Kotor

Slušaj online radio

“Parking servis Herceg Novi” uvodi novi sistem kontrole putem video nadzora

Parking servis HN sajt

“Parking servis Herceg Novi” ove godine planira da ostvari prihod od 730.000 eura. U cilju podizanja nivoa usluga planiraju nabavku dva vozila za kontrolu i plaćanje putem video nadzora u vrijednosti od 50.000 eura.

-Novi sistem će u velikoj mejri olakšati i unaprediti održavanje komunalnog reda jer će kroz definisane trase kojima bi se vozilo kretalo, vozila koja su nepropisno parkirana, koja nisu platila parking i koja su prekoračila maksimalno dozvoljeni boravak u zoni, biti automatski detektovan. U planu je implementacija sistema parking senzora u ulicama X Hercegovačke brigade i Stijepa Šarenca i postavljanje info tabli na kojima će se vozači informisati o broju slobodnih parking mjesta. Sistem senzora za parkiranje pomaže u smanjenju zagušenja zbog prekomjerne cirkulacije vozila u potrazi za slobodnim parkirnim mjestima i posljedično smanjuje emisije i buku. Planirano je i postavljanje električnih punjača, navodi se, između ostalog, u godišnjem programu obavljanja komunalne djelatnosti sa finansijskim planom za ovu godinu.

Ove godine očekuju bolju epidemiološku situaciju i uspješniju turističku sezonu, ali i povećanje prihoda od novih parkinga u blizini Općine, Igala i Škvera.

Najveći planirani prihod u 2022. godini je od plaćanja parking usluga putem SMS-a 125.000 eura. Od parkinga ispred Opštine planiran je prihod od 120.000, u Brodogradilištu 50.000, u Igalu 20.000. Prihod od pretplatnih karata planiran je 110.000, dnevnih 120.000, kioska 75.000.

Izvor:RTHN

Najčitanije