17.6 C
Kotor

Slušaj online radio

„Paštroć“

Paviljon obnovljen

Izložba slika u nedavno uređenom paviljonu Gradske muzike na Karači, autora Borisa Šuberića, u njegovom stilu naslovljena „Paštroć“ biće otvorena 30. oktobra, u 19 sati, saopšteno je iz Sekretarijata za kulturu i obrazovanje Opštine Herceg Novi.

Treća samostalna izložba Šuberića u postavci će imati deset radova različitih formata, rađenih akrilom na drvetu. Izložbu će otvoriti glumac Željko Vavić.

Slike autora su mediteranske, vedre i šarene, optimizam su koji nas vodi naprijed, kazuju sreću što se budimo u Boki, živimo u Novom, imamo mogućnost da gledamo na život sa neke vedrije strane, objasnio je Šuberić u jednom razgovoru za Radio Herceg Novi.

„Galerija se punila morem. Vezan za bitvu, grad je mirovao na vrhu leđnog peraja orade. Ljudi, za beštije. Uplivali su…. jedra i šlape. Bosa noga i bosanova. Peškarija, od milon mirisa, kolura i riječi. Marineri na gvardiju od čežnje. Popijene šoljice male s mlijekom i nepročitana štampa. Palamari nade.Utvrde. Ljubavnici. Skale. Gaće na štrikovima Staroga grada. Modri i narandžasti sutoni. Furešti puni kofera i pitanja. Domestiko šerpasi. Vapori.

Izložba slika dizajnera Borisa Šuberića

Drugi palube i prvi makine. Porat. Levanat. Istetovirani ekvator i timun.Pjane ure. Ponistre i ponte. Oblaci i obotnice…i jedan meštar od-grada“, zabilježila je pjesnikinja i kolumnistkinja Ksenija Matović, apostrofirajući najčešće motive, kojima Šuberić, felinijevski sparićava život malog primorskog mjesta, praveći omaž Herceg Novom.

Šuberić je rođen u Dubrovniku 1974. Godine, završio je Višu Politehničku Školu u Beogradu, odsjek za Industrijski dizajn i ambalažu. Bavi se slikanjem, ilustrovanjem i izradom unikatnih majica i suvenira. Član je “Pasara arts & crafts” ekipe, odnosno, porodične manufakture, koja ilustruje, izrađuje suvenire i druge memorablije sa njihovim pečatom.

Najčitanije