9.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Perović: Sve podnijete zahtjeve za sazivanje sjednice SO Kotor ću razmotriti i postupiti u skladu sa zakonom…

Dragica Perović

Predsjednica Skupštine opština (SO) Kotor Dragica Perović saopštila je danas da joj je nekoliko političkih subjekata u toku dana dostavilo zahtjeve različite sadržine, ali sa istim ciljem – da sazove sjednicu SO u skladu sa čl. 65 Poslovnika SO Kotor, odnosno u roku kraćem od 10 dana.

Ona je dodala da su neki zahtjevi dostavljeni preko građanskog biroa, a neki putem medija.

“Svi oni podjednako zaslužuju moju pažnju i odgovor. Naravno, da ću sve podnijete zahtjeve sa dužnom pažnjom razmotriti i da ću u odnosu na iste postupiti u skladu sa zakonom i poslovnikom, a o čemu će podnosioci, kao i javnost, biti blagovremeno i adekvatno obaviješteni”, istakla je Perović.

Ona je saopštila da da je to njen profesionalni odgovor, a da kao političar ima stav na aktuelna dešavanja.

“U Kotoru na snazi klasična politička korupcija”

“U pitanju je klasična politička korupcija i to treba da znaju glavni akteri, kao i kotorska i crnogorska javnost. Nasprosto, treba da se zna da je u Kotoru volšebno došlo do prekompozicije vlasti, mimo izborne volje kotorskih glasača. Konkretno, ugašeni DPS , zahvaljujući političkoj kombinatorici, korupcionaškom putanjom u toku našeg dosadašnjeg mandata, ničim zasluženo ponovo uzima vlast u Kotoru. Ovo zato, jer se na anti DPS predizbornoj kampanji formirala dosadašnja vlast, od koje sada neki konstituenti vrlo otvoreno i očigledno uspostavljaju hibridnu vlast sa DPS-om, pravnim nasiljem i hajdučijom”, istakla je Perović.

Ona je kazala je da u potpunosti podržava javno saopšteni stav predstavnika liste SNP, odnosno njihova tri odbornika u SO Kotor, podvlačeći da je njihov predlog najbrži i najučinkovitiji za prevazilaženje, a u krajnjem i za rješenje krize kotorske vlasti.

“Ovo tim prije, jer sam u svojstvu tužene SO Kotor, u svom odgovoru na tužbu zatražila da Upravni sud CG odluči po hitnom postupku, a što je u skladu sa čl. 63, stav 9 Zakona o lokalnoj samoupravi. U suprotnom, svako drugo postupanje i eventualno donošenje bilo kakve druge odluke, bez prethodno donijete odluke institucionalno nadležnog Upravnog suda CG, bilo bi jasno piramidalno bezakonje”, zaključola je Perović.

Nakon što je opozicija u kotorskom parlamentu, na čelu sa Demokratskom partijom socijalista (DPS), smijenila predsjednika opštine Vladimira Jokića, iz DPS-a su najavili pokretanje inicijative za izbor novog čelnika te opštine.

Kotorska Skupština, poslije smjene Jokića, 24. aprila, nije zasijedala.

Najčitanije