21.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Zaposleni upozoravaju: Bolnica Meljine pred gašenjem

Bolnica Meljine foto Boka News

Zaposleni u Opštoj bolnici Meljine upozorili su na status te zdravstvene ustanove, ističući da joj prijeti gašenje, da se kadar osipa i da nema mogućnosti za osnovno funkcionisanje, a osam mjeseci  nakon štrajka upozorenja zaposlenih ponavlja se situacija da su plate u zakašnjenju.

Predsjednica Sindikata Slavica Drobnjak kaže da nisu primili dvije plate, ali i da pored toga zaposleni obavljaju svoje radne zadatke.

-Radnici se dugo vremena bore za opstanak bolnice i uprkos kašnjenju zarada i dalje nam je to i rješavanja statusa ove ustanove na prvom mjestu – kaže Drobnjak.

Ističe da sva odeljenja rade punim kapacitetom, da zaposleni ispunjavaju svoje obaveze, uvažavaju potrebe građana Herceg Novog, da su ispoštovali i obaveze prema državi, uprkos otežanim uslovima poslovanja.Drobnjak kaže da nije tačna informacija koja kruži gradom da je laboratorija bolnice zatvorena.

-Radi javnosti, jer se po gradu čuju neke netačne informacije, moramo da  saopštimo  da laboratorija radi ali isključivo za pacijente bolnice i hitne slučajeve.  Ne radi trenutno za građane koji su upućeni iz Doma zdravlja radi određenih analiza jer nemamo dovoljno reagenasa. Zbog blokade računa nismo u mogućnosti da obezbijedimo dodatne količine reagenasa i prinuđeni smo da ih čuvamo za pacijente koji su na stacionaru i hitne slučajeve koji dolaze kod nas. To jeste trenutna situacija i nadamo se da će i taj problem biti riješen – objašnjava Drobnjak.

Poručuje da se problemi u Bolnici neće riješiti dok se ne riješi njen status, obezbijedi finansiranje i očuva postojeći i stvore mogućnosti za dovođenje novog kadra.

-Mišljenja smo da građanima Herceg Novog treba bolnica, treba i gradu kao turističkom mjestu, jer svakodnevno dobijamo upite i pozive turista koji žele da ljetuju ovdje i koji se interesuju da li i na kojoj udaljenosti se nalazi bolnica. Pitamo i predsjednika opštine da li Herceg Novom treba bolnica i zašto ne pokrene ponovo  pitanje nadležnima njenog opstanka i funkcionisanja  – kaže Drobjak.

Iz Sindikata Bolnice upozoravaju da, ukoliko se uskoro ne riješi status te ustanove, iskoristiće sve mehanizme radničke borbe za ostvarivanje svojih prava, koji su u intersu samih zaposlenih ali i grada Herceg Novog.

Izvor:Radio HN

Najčitanije