16.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Peta noć protesta u Francuskoj

Peta noć prosvjeda u Francuskoj
Foto: Nacho Doce / REUTERS

Na ulicama francuskih gradova raspoređeni su 45.000 policajaca i oklopna vozila. U Marsseillesu su se u subotu sukobili policija i prosvjednici. BBC prenosi da se na snimkama može vidjeti kako policija suzavcem rastjeruje prosvjednike.

To je peta noć prosvjeda diljem Francuske zbog smrti tinejdžera na kojeg je pucao policajac za vrijeme prometne kontrole. Tinejdžer je danas sahranjen u nazočnosti obitelji i prijatelja. Francuski predsjednik Emmanuel Macron odgodio je državni posjet Njemačkoj zbog nemira u državi.

Sukobi policije i prosvjednika u Marseilleu

Teški sukobi u Marseilleu između policije i prosvjednika, objavio je u 23.10 BBC. Na snimkama koje kruže internetom vidi se da policija koristi suzavac kako bi rastjerala ljude.

U objavljenom videu prikazuju se sukobi na La Canebière, glavnoj aveniji grada.

Sahranjen tinejdžer kojeg je ubio francuski policajac

U nazočnosti obitelji i prijatelja sahranjen je tinejdžer kojeg je ranije ovog tjedna ubio policajac prilikom kontrole prometa u Nanterreu u blizini Pariza. Služba u džamiji u Nanterreu je počela u podne, pišu dnevne novine Le Parisien. Na zahtjev obitelji, nijedan novinar nije nazočio obredu ni sahrani Nahela M., 17-godišnjaka alžirskog i marokanskog podrijetla čija je smrt izazvala dane nereda diljem zemlje.

Bijeli lijes je položen u džamiju oko podneva, piše Le Parisien. Oko džamije je postavljena sigurnosna zona a samo je određenim osobama bio dopušten pristup. Na posljednjem ispraćaju bilo je više stotina ljudi, izvijestio je list Le Figaro.

Izvor:HRT-Hina

Najčitanije