9 C
Kotor

Slušaj online radio

Plakete Opštine Herceg Novi sportskim ribolovcima i čestitka za svjetsku bronzu

Sportski ribolov – prjem Opština HN

Novljanima, reprezentativcima Crne Gore u sportskom ribolovu koji su osvojili bronzane medalje na Svjetskom prvenstvu u Hrvatskoj, uručene su plakete za ostvareni uspjeh.

Na novim odličjima čestitali su im potpredsjednik Opštine Mirko Mustur, sekretar za društvene djelatnosti i međunarodnu saradnju Mitar Kisjelica i Đorđe Arnaut iz istog sekretarijata.

U ekipi iz Herceg Novog bili su sportski ribolovci Marko Radosavljević i Zdravko Damjanović, selektor Ante Arapović, predsjednik i potpredsjednik Saveza za sportski ribolov na moru CG Mladen Rostović i Željko Kosić.

Sportski ribolovci iz Herceg Novog ostvaruju odlične rezultate na svjetskim i domaćim takmičenja i na taj način dostojno predstavljaju svoj grad i državu, kazao je potpredsjednik Mustur.

„Ovaj sport možda ne spada u one koje smatraju velikim poput fudbala, košarke i slično, ali ima svoje mjesto u svijetu, a za nas kao mediteransku državu je prepoznatljiv. Oni na takmičenjima predstavljaju državu i svoj grad jer su reprezentativci uglavnom sa ovog područja. Pohvalio bih i rezultate KSR Igalo koji su ove godine na prvenstvu bili bez premca“, kazao je potpredsjednik Mustur.

Opština Herceg Novi se trudi da maksimalno podrži sportski ribolov kao jedan od tradicionalnih sportova u Boki, istakao je sekretar Kisjelica.

„Zbog toga nam je važno da imamo dobro organizovane klubove u našem gradu, za koji možemo kazati i da je centar sportskog ribolova u Crnoj Gori jer je ovdje i sjedište nacionalnog Saveza. Ovog puta su tri reprezentativca iz Herceg Novog ostvarila uspjeh, a mi ćemo nastaviti sve njih da podržavamo jer vidimo da ta podrška daje odlične rezultate“, kazao je sekretar Kisjelica.

Predsjednik Saveza Rostović zahvalio je za lijep odnos lokalne samouprave prema sportskom ribolovu i želju da prepozna i nagradi njihove uspjehe.

„Bronzane medalje na Svjetskom prvenstvu koje je održano u hrvatskom Novigradu predstavljaju veliki uspjeh za našu reprezentaciju, pokazuju da ovaj sport ima perspektivu i dokazuju da je Crna Gora morska država jer izgleda da ne razumiju svi da smo na moru. Sportski ribolov je veoma masovan sport, takmičenja su ozbiljna i daleko od onoga što pojedini zamišljaju kao uživanje na obali. Zahvaljujem Opštini Herceg Novi što su nam pomogli i kada je riječ o prostorijama u kojima je sjedište Saveza. U toku je opremanje i planiramo otvaranje tokom Praznika mimoze. Za nas je to značajna stvar, ali i za Herceg Novi koji je prepoznat kao Evropski grad sporta“, zaključio je Rostović.

Najčitanije