23.9 C
Kotor

Slušaj online radio

VPSCG krunisao najbolje u 2023, Marić najavio nagradu koja će nositi ime velikog Porobića

Najbolji sportista VSCG – Foto CdM

Vaterpolo i plivački savez Crne Gore krunisao je najbolje u 2023 – najbolji vaterpolista je Petar Tešanović, najbolji mladi vaterpolista je Marko Pejović, dok je najbolja plivačica Jovana Kuljača, a najbolji plivač Miloš Milenković.

“Raduje me što su svi segmentim onoga što radimo svake godine za korak bliži ciljevima i nadam se da će napredak u sledećim godinama biti veći. Kada je riječ o takmičarskom aspektu, prije svega želim da naglasim da su zahtjevi stručnih štabova svih selekcija za vaterpolo i plivanje, u smislu obezbjeđivanja opreme, adekvatnih priprema, putovanja, smještaja, još jednom ispunjeni”, rekao je na večerašnjoj svečanosti predsjednik Saveza, Đuro Marić.

Prvi čovjek našeg vaterpola se sjetio i onih koji, nažalost, više nisu sa nama.

Petar Tešanović – foto CdM

“Na žalost u 2023. godini ostali smo bez dvojice naših istaknutih članova, Petra Porobića i Dejana Adžića. Petar Porobić je bio prvi i dugogodišnji selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore i direktor Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore. Pero je Kao selektor donio prvu zlatnu medalju Crnoj Gori u kolektivnim sportovima, po čemi će svakako biti upisan u istoriju našeg sporta”, rekao je Marić i naglasio da će u znak sjećanja na Petra Porobića Savez od sljedeće godine neku od nagrada koju dodjeljuje nazvati po Porobiću.

Najčitanije