23.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Šire strategiju – planirano testiranje građana na javnim površinama – od 4. maja dozvoljen taxi prevoz

Begić

Pomoćnik direktora Instituta za javno zdravlje Senad Begić, danas je najavio da Institut planira da proširi strategiju uzorkovanja.

“Krenuće se sa strategijom šireg uzorkovanja zajednice, po svim opštinama. Biće predloženo uzorkovanje i na javnim površinama, sve sa ciljem sagledavanja prave situacije, i pokušaja identifikovanja asimptomatskih kliconoša. Uzorkovanje će se raditi uz saglasnost pacijenata i poštujući njihivu privatnost. Nadamo se da ćemo još širim uzorkovanjem otkriti i one asimptomatske kliconoše koji su među nama”, naglasio je Begić.

Odgovarajući na novinarsko pitanje, Begić je danas kazao da građani do svojih vikendica koje se nalaze u opštini van mjesta stanovanja mogu uz posjedovni list.

Od 4. maja dozvoljen taxi prevoz

taxi

Nacionalno koordinaciono tijelo, zbog velikog interesovanja, dalo je pojašnjenje da se od 4. maja dozvoljava taxi prevoz u cijeloj Crnoj Gori, ali unutar opštinskih granica, sa izuzetkom Podgorica-Danilovgrad-Tuzi, kao jedinstvene cjeline.

Autobuski saobraćaj se dozvoljava unutar opština u kojima nema infekcije koronavirusa, objasnili su iz NKT-a.

Nema novih slučajeva…

coronavirus

Od jutrošnjeg presjeka stanja pa danas do 16:30 laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore završile su analizu 94 uzorka među kojima nije bilo novih slučajeva infekcije novim koronavirusom. Broj registrovanih slučajeva infekcije od početka dešavanje je i dalje 321.

Povećan je broj oporavljenih pacijenata koji su imali dva uzastopna negativna testa. U posljednja 24 sata ih je 36 i sada ih je ukupno 189, dok je od početka epidemije preminulo sedam osoba, tako da je trenutno „aktivnih“ slučajeva 125.

Najviše „aktivnih“ slučajeva je u Podgorici (99), Nikšiću (18), Ulcinju (14) i Baru (12).

U opštinama Danilovgrad i Tivat više nema oboljelih od korona virusa.

Od početka pandemije broj registrovanih inficiranih po opštinama je:

Podgorica: 163
Tuzi: 37
Nikšić: 34
Bar: 23
Ulcinj: 22
Andrijevica: 7
Budva: 7
Plav: 7
Bijelo Polje: 6
Herceg Novi: 6
Danilovgrad: 3
Gusinje: 3
Tivat: 3

Najčitanije