25 C
Kotor

Slušaj online radio

Uređivali javnu površinu uz priobalnu cestu

Uređivali priobalnu cestu – foto M.D.P.

Radnici JP Komunalno Kotor danas su pokosili korov i grmlje duž priobalnog puta kroz Stoliv, Prčanj i Muo, što je obradovalo mještane i mještanke.

Ručnim kosilicama i aspiratorima radnici su uredili ivičnjake ceste od Veriga do Peluzice. Jedna grupa je krenula od Veriga kroz Stoliv i Prčanj, a druga od Peluzice, da bi se susreli „Kod vojske“ na granici Mula i Prčanja. Nakon ovoga nastavljaju posao na suprotnoj strani Zaliva.

Uređivali priobalnu cestu – foto M.D.P.

S obzirom na razuđenost bokokotorske obale i njenih saobraćajnica, potreban je veći broj radnika na održavanju javnih površina, jer njih desetoro nije dovoljno da obavi tako obiman posao. To se posebno vidi u perifernim mjestima, gdje su ulice dugo bile zapuštene, te su i mještani reagovali, očekujući podršku „Komunalnog“.

Kako nezvanično saznajemo, nije lako naći spretne, kvalifikovane radnike koji umiju da rukuju mašinama kakve su kosilice, aspiratori, te ovi koji su sada angažovani, ne stižu da obave sve radove na uređenju ulica s proljeća, kada trava buja, te se i obim poslova širi.

/M.D.P./

Najčitanije