23.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Plava propusnica za turiste koji posjećuju Kotor, Dubrovnik i Mostar u 2022.

Ristić direktor TO Kotor

U sklopu trilateralnog programa projekta „Exchange“ naredne godine će turistima koji će posjetiti Kotor, zatim onima koji borave u Dubrovniku i Mostaru biti dostupna plava propusnica.

“Na ovaj način bi turisti mogli da posjete tri lokaliteta u sva tri grada po povoljnijoj cijeni, ali će popusti, ukoliko bude privrednika zainteresovanih za saradnju, važiti i za druge sadržaje poput ugostiteljskih i trgovačkih objekata koji bi na ovaj način posjetiocima koji kupe plavu propusnicu nudili snižene cijene“ – kazao je predstavljajući projekat v.d. direktora Turističke organizacije Jovan Ristić.
Lokaliteti su: Hutovo blato kao park prirode u Mostaru, Dubrovački akvarijum i Institut za biologiju mora odnosno Akvarijum Boka u našem gradu.
“Prodaja plave propusnice bila bi organizovana za početak na po jednom punktu u ova tri grada i predviđala bi dvadeset odsto popusta za ova tri lokaliteta, ali pruža i mnogo drugih mogućnosti jer u cijeli projekat mogu biti uključeni privrednici iz oblasti turizma, ugostiteljstva, trgovine i svi oni koji žele da ponude svoje usluge uz pomenuti popust od dvadest odsto“ – objašnjava Ristić.
Kotor – foto Boka News
Prema njegovim riječima, u planu su slični benefiti koji će važiti i samo na lokalnom nivou, ali i olakšice za turiste u vidu objedinjenih opštih informacija koje su svim posjetiocima potrebne.
“Sličnu vrstu propusnice planiramo da izradimo i za posjetu kulturno-istorijskim sadržajima u samom gradu u koje se ulaz naplaćuje, a takođe u saradnji sa Opštinom Kotor planiramo pokretanje aplikacije pomoću koje bi turisti mogli da na jednom mjestu vide turističku ponudu, kovid informacije, vremensku prognozu i sve one informacije koje bi im mogle biti korisne“ – zaključio je Ristić ranije za Radio Kotor.

Najčitanije