25.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Ples Jedara kroz vjekove

Ples jedara

U okviru manifestacije ,,Bokeljski vremeplov” u nedjelju 6. septembra u 21 sat u Kotoru na rivi ispred glavnih gradskih vrata biće održan program “Ples jedara” u organizaciji Kalafatske radionice Bokovac iz Bara.

Družimo se sa pjesmom, notama, bijelim jedrima, sve začinimo klapskom pjesmom, poručuju  organizatori.

Učesnici programa od 19 sati su Hrvatska kulturna Udruga „Stađuni od kulture“ dječija klapa „Marineri“ sa voditeljicom  Nadom Baldić u 20 sati “Glamour Strings ” – gudački trio.

Od 21 sat planiran je informativni program Ples Jedara kroz vjekove.

Mala regata – drvene barke – foto arhiv Boka News

„Cilj  nam je promovisati  tradicijske kulturne vrjednosti medju mladima i stvarati prostor za razvoj kreativnih potencijala…Polako ali sigurno koračamo naprijed njegujući tradiciju čuvajuci je od zaborava…Ove kreativne radionice daju nov ali i stari duh našem vremenu, oživljavaju uspomene i čuvaju od zaborava.. Neka ovo bude hvala svim onima koji su kroz vjekove stvarali i ostavljali u nasledje ovo kulturno blago, kamenu i moru i barki i maslini i svemu sto se duboko ukorjenilo u dusu. Posebno se zahvaljujem Opštini Kotor koja nas je više puta pomogla kako bi realizovali naše projekte očuvanja tradicije i kulturne baštine,“ kazala je Lala Bokovac iz Kalafatske radionica Bokovac.

Program je podržan od strane Opstine Kotor, Sekretarijata za kulturu,sport i drustvene djelatnosti u okviru manifestacije ” Bokeljski vremeplov”

Najčitanije