18.1 C
Kotor

Slušaj online radio

“Ples jedara” oživio mediteranski duh i neka prošla vremena

U okviru manifestacije ,,Bokeljski vremeplov” sinoć je u Kotoru ispred glavnih gradskih vrata održan program “Ples jedara” u organizaciji Kalafatske radionice Bokovac iz Bara.

Ojedrene drvene barke iz Kalafatske radionice Bokovac plijenile su pažnju tokom cijelog dana posjetilaca drevnog Grada. U večernjimim satima potupni mediteranski ugođaj muzikom i klapskom pjesmom su začinili Hrvatska kulturna Udruga „Stađuni od kulture“ dječija klapa „Marineri“ i gudački trio “Glamour Strings ”.

“Čuvati i promovisati tradiciju kulturne vrjednosti među mladima i stvarati prostor za razvoj kreativnih potencijal osnovna je misija našeg djelovanja. Ove kreativne radionice daju nov ali i stari duh našem vremenu, oživljavaju uspomene i čuvaju od zaborava. Neka ovo bude hvala svim onima koji su kroz vjekove stvarali i ostavljali u nasleđe kulturno blago, kamenu i moru, barki , maslini i svemu sto se duboko ukorjenilo u dušu. Posebno se zahvaljujem Opštini Kotor koja nas je više puta pomogla kako bi realizovali naše projekte očuvanja tradicije i kulturne baštine” – kazala nam je Lala Bokovac iz Kalafatske radionica Bokovac, koja je poručila da će biti još ovakvih i sličnih događaja.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije