20.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Počela sanacija pristaništa u mjestu Muo kod Kotora

radovi na pristanistu Muo

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom počelo je sa radovima na sanaciji pristaništa Muo u opštini Kotor.

„Radovi će obuhvatiti čišćenje morskog dna u akvatorijumu pristaništa, podvodni iskop materijala ispod kote -2,0 m radi izrade fundamenta objekta, izradu AB zidova i temelja podvodnim kontraktorom, sve prema propisanim tehničkim uslovima. S obzirom na obim neophodnih radova koje je potrebno izvršiti, završetak sanacije očekujemo krajem marta mjeseca.“- saopšteno je iz Morskog Dobra.

Za ovaj posao to JP je opredijelio sredstva u iznosu od 31.273,72 eura.

„Nakon pristaništa Muo, pristupiće se sanaciji mjesnog pristaništa u Ljutoj, u opštini Kotor, poslije čega ulazimo u poslednju fazu realizacije projektata sanacija objekata obalne infrastrukture za tekuću godinu kada će biti izvršena sanacija pristaništa i mandraća u Baošićima ( kod lanterne ) i pristaništa i mandraća u Kumboru. Završetak radova na sanaciji tih objekata planiran je do početka ljetnje turističke sezone odnosno do 1. maja 2019.“- kazala je portparolka Morskog Dobra Ivana Lazović.

Radove izvodi firma „Đokić Group“ d.o.o. a do sada je izvršena sanacija četiri objekta obalne infrastrukture i to : pristaništa „Zaječarsko mulo“ u Baošićima, pristaništa u uvali Žanjic sve u opštini Herceg Novi,  pristaništa – ponte u Stolivu u opštini Kotor,  kao i pristaništa mulo Bazdanj u opštini Tivat.

Izvor:S.L

Najčitanije