8.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Počele “Dječije maštovite fešte”

Po toplom sunčanom danu juče je održana je prva aktivnost događaja za djecu pod nazivom “Dječija maštovita fešta” u organizaciji Turističke organizacije Herceg Novi.

Više od 150 mališana okupilo se u Herceg Novom, na Škveru kod Tvrtkovog spomenika, gdje su sa izviđačkim odredom Orjen učili o osnovama čvorologije i slanja slova zastavicama. Djeca su bila podijeljena u grupe gdje su sa svojim vršnjacima iz Odreda podučavani ovim vještinama. Nakon ove obuke, mališani su se sa edukatorima uputili ka novskim tvrđavama u potrazi za izgubljnim dijelovima slagalice. Obišli su tvrđavu Forte mare, trg Mića Pavlovića – kod muzičke škole, Belavistu i tvrđavu Kanli kulu gdje su pronašli sve sakrivene dijelove slagalice i spojili je u konačno rešenje – Sat kulu. Na pozornici Kanli kule djeca su recitovala pjesme, odgovarala na pitanja iz kviza, gledala akrobacije Gimnastičkog kluba “Adriatic kids” i sačekala picu i osvježenje. Nakon ove aktivnosti svi zajedno su otišli do Sat kule gdje su napravili zajedničku fotografiju.

Tokom ovog događaja podijeljeno je oko 400 dječijih brošura – Child friendly vodič kroz grad i sve aktivnosti su bile fotografisane i snimane u cilju razvoja Herceg Novi child friendly destination, a  materijal će koristiti Turistička organizacija Herceg Novi u promotivne svrhe.

Dječije maštovite fešte

Događaj se nastavlja i sljedeći vikend kada nas očekuju sportski i kreativni dan kao i mali circus u centru grada.

Najčitanije