16 C
Kotor

Slušaj online radio

Počinje festival Novi Val

Novi Val – program

Specijalno izdanje festivala “Novi Val” i ove godine promoviše kratke igrane filmove stvaralaca mlađe generacije iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine; pojedini su nagrađeni na prestižnim regionalnim i evropskim festivalima – u Ljubljani, Motovunu Beogradu, Zagrebu, San Sebastijanu, Beču…

Festival otvara “ARMADILA” autorke Gorane Jovanović, suptilno režirani film o djevojčici koja krije emocije duboko u sebi, a zatvara “FITNES DŽIM”, u režiji Ognjena Isailovića, čiji je protagonista opsjednut fizičkim izgledom, inače trener, nesvjestan velike promjene u porodici…

Gošća festivala biti će režiserka i producentkinja Anja Kečalović koja će predstaviti film “SVE ONO IZMEĐU NAS”, fokusiran sa slatki početak i gorak kraj veze dvoje mladih.

“Novi Val” se prvenstveno obraća mladima, a programski urednik Novak Govedarica ističe kako su svi selektovani filmovi, u većoj ili manjoj mjeri, filmovi o odrastanju i sazrijevanju.

Pored pomenutih naslova na programu su i emotivno snažne (ne samo) ljubavne priče koje su režirali Sara Grgurić iz Rijeke, Jovan Dimoski iz Beograda, Isidora Ratković iz Sarajeva i Ilija Zeković iz Bara.

Pokrovitelj festivala je Opština Budva, koji je finansijski podržan kao dio projekta pod (simboličnim) nazivom “URBANIZACIJA BD”, u organizaciji nevladinog udruženja “Agora”.
Prijatelj festivala je JU “Muzeji i galerije Budve”.

Projekcije će biti priređene u budvanskoj Modernoj galeriji u utorak 14. novembra, počev od 19 časova. Ulaz je slobodan, a svi filmovi su titlovani na engleski jezik.

Najčitanije