7.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Podnijete krivične prijave protiv dvije osobe zbog nelegalne gradnje u Herceg Novom

Herceg Novi – foto shutterstock

Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Herceg Novi su, preduzimajući mjere i radnje na otkrivanju i procesuiranju lica koja se bave nelegalnom gradnjom, podnijeli dvije krivične prijave.

Naime, zbog sumnje da su izvršili krivično djelo građenje objekta bez prijave i dokumentacije za građenje, krivične prijave podnijete su protiv M.P. iz Herceg Novog i L.B. iz Bosne i Hercegovine.

Ova lica su krivično djelo koje im se stavlja na teret izvršila na način što su započeli gradnju objekata u Zelenici i Trebesinu, na teritoriji Herceg Novog, bez prethodno podnijete prijave i dokumentacije za građenje.

Policijski službenici zaduženi za suzbijanje ekonomskog kriminaliteta u Odjeljenju bezbjednosti Herceg Novi će u narednom periodu intenzivirati kontrole na cijelom području pomenutog grada, zajedno sa inspektorima građevinske inspekcije, kako bi se spriječila nelegalna gradnja objekata i procesuirali svi oni koji izvode radove bez dozvole i dokumentacije, kako je propisano Zakonom o planiranju prostora i izgradnji objekata.

Najčitanije