17.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Podrška Opštine Herceg Novi za 22 NVO projekta

Herceg Novi – Škver

Opština Herceg Novi će sufinansirati 22 projekta hercegnovskih nevladinih organizacija, u različitim oblastima djelovanja, određeno je Odlukom o raspodjeli sredstava za finansiranje projekata nevladinog sektora.

U skladu sa odlukom Komisije za raspodjelu sredstava, za ovu namjenu je opredijeljeno 37.700 eura iz budžeta lokalne uprave.

Na Javni konkurs za raspodjelu sredstava iz budžeta Opštine Herceg Novi opredijeljenih nevladinim organizacijama u 2022. godini. prijavile su se 24 nevladine organizacije, od kojih su 22 podnijele urednu, konkursom propisanu dokumentaciju, navedeno je u obrazloženju Komisije.

Komisija je odlučivala u skladu sa Odlukom o kriterijumima, načinu i postupku raspodjele sredstava nevladinim organizacijama Opštine Herceg Novi, kojom je predviđeno da se sredstva budžeta u iznosu od najmanje 1% tekućeg budžeta Opštine dodjeljuju nevladinim organizacijama koje su registrovane u Crnoj Gori, sa sjedištem u opštini Herceg Novi.

Odlukom je određeno da se za realizaciju planskih aktivnosti, odnosno za realizaciju programskih aktivnosti, nevladinim organizacijama koje imaju poseban status za opštinu, mogu se dodjeliti sredstva, u iznosu do 20% sredstava od ukupno namijenjenih budžetskih sredstava budžeta za podršku projektima nevladinih organizacija u jednoj kalendarskoj godini.

Odluka sa kompletnim spiskom podržanih projekata objavljena je na sajtu Opštine, a možete je pogledati ovdje

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije