13.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Za pola godine imali 775 hiljada putnika

Aerodrom Tivat

Tokom prvih šest mjeseci 2017. godine, kroz oba crnogorska aerodroma prošlo je 774.764 putnika što predstavlja rast od 23% u odnosu na isti period 2016. godine. Takođe, opsluženo je 11% aviona više – saopšteno je danas iz preduzeća “Aerodromi Crne Gore” (ACG)

Na Aerodromu Podgorica tarnsferisano je 417.862 putnika ( rast od 23,5% ) a na Aerodromu Tivat 356.902 putnika ( rast od 22,4% ).

„Da imamo razloga da očekujemo još jednu rekordnu godinu potvrdjuje i podatak da je samo u nedjelju 2. jula kroz tivatski aerodrom prošlo gotovo 10 hiljada putnika, a sletjelo je 48 aviona“- ističu iz menadžmenta te državne kompanije.

Najveći broj putnika na podgorički aerodrom došlo je sa tržišta Srbije, Njemačke, Turske i Italije, dok je rusko tržište najzastupljenije kada je u pitanju tivatski aerodrom. Promet putnika iz Rusije drastično je povećan u odnosu na prvih šest mjeseci prošle godine-opsluženo je oko 193 hiljade putnika što je 30 hiljada više nego u istom periodu 2016-te. Takođe, bilježi se veliki rast prometa sa tržišta Velike Britanije i Zapadne Evrope uopšte.

Tokom ljetnje sezone Crna Gore je preko Aerodroma Podgorica i Aerodroma Tivat povezana sa po preko 40 destinacija, pa je tako aviodostupnost naše zemlje značajno poboljšana. Otvorene su brojne nove linije (Atina, Budimpešta, Lil, Ženeva, Amsterdam, Dubai…) i uspostavljena saradnja sa eminentnim evropskim aviokompanijama.

“Očekujemo da ćemo tokom 2017. godine na oba crnogorska aerodroma dočekati ili ispratiti oko 2 miliona putnika, pa će tako i ova godina biti još jedna rekordna godina Aerodroma Crne Gore“- zaključuje se u saopštenju.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije