25 C
Kotor

Slušaj online radio

Policija ispalila suzavac na demonstrante – zahtijevaju da se građani raziđu (Uživo)

Prenos sa Cetinja https://www.pcnen.com/

Cetinje – Policija je naredila građanima da se raziđu sa Dvorskog trga, a nakon što su se oni o naređenje oglušili – ispalila je suzavac

Rano jutros, prema informacijama koje je još nemoguće provjeriti, došlo je do incidenti na više lokacija na Cetinju, koji su početli tako što su demonstranti bacili molotovljeve koktele na policiju, a ona je uzvratila suzavcem i šok bombama. Iz Demokratske partije socijalista su kazali da je laž da je policija napadnuta od demonstranata.

Za danas je predviđeno ustoličenje mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru, a od juče traju protesti protivnika SPC u Crnoj Gori, koji su odlučni da ne dozvole ulazak patrijarhu SPC Porfiriju, mitropolitu Joanikiju i sveštenstvu ulazak u Cetinjski manastir.

Cetinje — foto Pobjeda

Od juče popodne su blokirae saobraćajnice koje iz Podgorice i Budve vode u Cetinje.

Kako javlja portal IN4S, poslije ponoći je zasijedao Savjet za nacionalnu odbranu i bezbjednost na čijem je čelu premijer Zdravko Krivokapić.

Ovaj portal javlja da su na putu od Podgorice ka Cetinju na više lokacija postavljene prepreke – drvene grede, kamenje, saobraćajni stubovi, kamenje.
Blokada automobila je na četiri kilometra od Cetinja iz pravca Podgorice, u dvije trake su poređana vozila sve do barikade gumama na Belvederu.

Prema informacijama portala Standard, prema Cetinju su krenuli pripadnici specijalnih policijskih jedinica i bageri za raščišćavanja barikada.

Srpski patrijarh Porfirije i mitropolit Joanikije helikopterom stigli na Cetinje

8.49 sati

Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije i patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirije stigli su na Cetinje, javlja Anadolu Agency (AA).

Oni su iz Podgorice do Cetinja prebačeni helikopterom, uz jako policijsko obezbjeđenje. Njih su čuvali pripadnici antiterorističke jedinice policije s dugim cijevima.

u Cetinjskom manastiru u toku liturgija, nakon čega će uslijediti ustoličenje.

Najčitanije