26.1 C
Kotor

Slušaj online radio

“Lošinjskim jedrima oko svijeta” – zanimljiva i raznovrsna sportska, kulturna i zabavna događanja

Lošinjska jedra – foto SANDRO TARIBA

Petu godinu zaredom na Lošinju se održava festival Lošinjskim jedrima oko svijeta, jedan od najvećih događaja vezanih uz pomorstvo na Kvarneru, koji već sada privlači brojne posjetitelje, a njegova je posebnost i u tome što je posvećen bogatoj pomorskoj i brodograđevnoj tradiciji otoka Lošinja.

Od 4. do 18. septembra 2021. godine Lošinj se ponovno vraća u vrijeme zlatnog doba pomorstva zahvaljujući bogatom kulturno-zabavnom programu festivala. I ove godine očekuju nas zanimljiva i raznovrsna sportska, kulturna i zabavna događanja, a klapa Intrade Koktelsi pobrinut će se za vrhunsku zabavu!

REGATE I ZABAVA

Okosnicu festivala čine regate, pa će se tako u lošinjskom akvatoriju, prostoru nekadašnjeg centra pomorstva istočnog Sredozemlja, održati brojne regate: 9. Lošinjska regata pasara na vesla i Veloselska regata maštela (bačvi) (4. 9.), 4. Noćna regata tradicijskih barki na jedra pod svjetlima reflektora, nakon čega slijedi koncert klape Čikat na lošinjskom logeru Nerezinac (10.9.), 39. Lošinjska regata – regata lošinjskih olimpijaca i regata u štap (11. i 12. 9.) i za kraj 45. Nerezinska regata tradicijskih barki na jedra (18. 9.).

Najčitanije