13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Policija: Sumnja se da su stradali od eksplozije koju su izazvali

Župa Tivat

Policija intenzvno radi na identifikaciji stradalih u eksploziji u Tivtu i okolnosti pod kojima se to dogodilo, saopšteno je iz Uprave policije.

Tijela nastradalih prebačena su na Odeljenje sudske patologije u Kliničkom centru u Podgorica radi vršenja obdukcije.

“Dežurna služba Odjeljenja bezbjednosti Tivat obaviještena je od strane jednog građanina, da je prolazeći kroz napušteni kompleks naselja Župa – Opština Tivat, u napuštenoj staroj zgradi, primjetio dva nepoznata beživotna tijela, koja su se nalazila  na betonskom pločniku u unutrašnjosti napuštenog kompleksa. Odmah nakon primljenog obavještenja na lice mjesta je upućena policijska patrola radi obezbjeđena lica mjesta do dolaska ekipe za vršenje uviđaja. Na licu mjesta su izašli i službenici Stanice kriminalističke policije Odjeljenja bezbjednosti Tivat koji su u ograđenom kompleksnom prostoru – bivšem restoranu “Mimoza” iz Tivta u prizemlju zatekli dva neidentifikovana beživotna tijela na betonskom pločniku, to jeste dva beživotna tijela muških osoba starosti kako se procjenjuje između 20 – 25 godina koji su u momentu pronalaska zatečeni u ležećem položaju”, piše u saopštenju.

Iz policije navode da su tijela nastradalih zatečena na udaljenosti od nekoliko metara sa vidnim povredama na prednjem dijelu tijela.

“Na lice mjesta izašao je državni tužilac u Višeg državnog tužilaštava iz Podgorice, službenici Centra bezbjednosti Herceg Novi, Sektora kriminalističke policije, Forenzičkog centra, kao i službenici za ATP pregled.  Usled, kako se sumnja eksplozije, tijela ovih lica su sa prednje strane usled povreda neprepoznatljiva. Konstatovan je i nedostatak gornjih ekstremitata, što upućuje na sumnju da su isti bili u posjedu eksplozivne materije, to jeste da držali eksplozivnu napravu koja je eksplodirala i usmrtila ih. Na zidu, tačnije otvoru u unutrašnjosti objekta a u neposrednoj blizini beživotnih tijela konstatovan je veći krater izazvan najvjerovatnije dejstvom eksplozivne naprave. Tokom vršenja uviđaja na licu mjesta pronađen je jedan ranac u kome se nalazio pištolj  sa okvirom u kome se nalazilo 6 metaka. Takođe u ruksaku je pronađen i dio garderobe kao jedna veća silikonska maska koja se navlači preko glave do ramena i na kojoj postoji imitacija manje i kraće brade.”

U unutrašnjosti objekta, kako se navodi, pronađeni su ostaci eksplozivne naprave koji upućuju “na sumnju da je najvjerovatnije došlo do aktiviranja inprovizovane eksplozivne naprave koja je i usmrtila ova dva lica”.

Pronađeni i izuzeti predmeti i tragovi sa lica mjesta će biti upučeni u Forenzički centar radi vještačenja.

Najčitanije