15.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Položen kamen temeljac prvih golf rezidencija u Luštici Bay

Polaganje kamena temeljca – Golf teren Luštica Bay

Simboličnim polaganjem kamena temeljca, predsjednik Vlade Crne Gore, dr Dritan Abazović, predsjednik Opštine Tivat Željko Komnenović i izvršni direktor kompanije Luštica Development AD, Mohamed AbouArab, ozvaničili su danas početak izgradnje prvih golf rezidencija u Crnoj Gori. Prvi kvart, pod imenom Botanika, nalazi se iznad pozicija prve dvije rupe budućeg golf terena, obuhvata sedam vila, 12 gradskih kuća i 39 apartmana i prve vlasnike dočekaće tokom 2024. godine.

Botanika je realizacija vizije naselja The Peaks koji obuhvata golf teren i rezidencijalne kolekcije. U faznu izgradnju prvog golf terena sa 18 rupa u Crnoj Gori i većeg dijela golf rezidencija u narednih šest godina biće investirano oko 400 miliona. Master planom je predviđeno da u narednih deset godina, na površini od oko milion metara kvadratnih golf terena i naselja bude izgrađeno 130 vila, 520 apartmana, golf hotel sa 300 ključeva i golf klub.

“Raduje me što turistička sezona u Crnoj Gori ide jako dobro. Projekti poput ovog značajno doprinose kampanji „Montenegro 365“ odnosno produženju turističke sezone. Luštica ove godine bilježi odlične rezultate, a vjerujem da će sadržaj poput golf terena doprinijeti dodatnoj atraktivnosti kako Luštica Bay, tako i cijele Crne Gore. Sa ovim projektom ljubitelji golfa širom svijeta će imati razlog više da posjete Crnu Goru“, izjavio je predsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović.

On je zahvalio opštini Tivat na podršci projektima koji, kako je kazao, prevazilaze lokalni značaj i rezultatima koje su ostvarili u prethodnom periodu što potvrđuje renome investitora koje je ova opština uspjela da privuče.

Golf vježbalište Luštica Bay

Predsjednik Opštine Tivat Željko Komnenović akcentovao je da Luštica Bay ima otvorenu saradnju i punu podršku Opštine Tivat u realizaciji ovog važnog investicionog projekta, i ovom prilikom izjavio:

„Svjedočimo jednom značajnom danu za investicioni projekat  Luštica Bay, ali i za Opštinu Tivat, Boku Kotorsku, a samim tim i Crnu Goru. Nova etapa u razvoju kompleksa Luštica Bay je veoma značajna iz više aspekata, a najznačajnija iz ugla strateškog opredjeljenja Opštine Tivat i države Crne Gore ka razvoju elitnog turizma i Tivta kao prestižne turističke destinacije. Ono što je urađeno na tom planu svjedoči da su Luštica Bay, Opština Tivat i Vlada Crne Gore na pravom putu. Raduju i ovi prizori uređenog golf vježbališta, ali i planovi za izgradnju golf terena sa 18 rupa jedinstvenog u ovom dijelu Evrope.”

Foto Vlada CG

Izvršni direktor Luštice Development Mohamed AbouArab ocijenio je da Luštica Bay progresivno raste stabilnim i zdravim tempom, gdje se svaka prekretnica isporučuje planiranim kvalitetom.

“Prije skoro deset godina imali smo sličan trenutak kada se proslavljao početak radova u marini a danas kada pogledamo Marina naselje i šta je postignuto, sa sigurnošću možemo predvidjeti kako će razvoj golfa izgledati u budućnosti“ rekao je AbouArab dodajući da se već postižu  prvi koraci u realizaciji prvog golf terena u Crnoj Gori.

Mohamed i Dritan – Luštica Bay – foto Mediabiro

„Golf vježbalište je gotovo završeno i isporučeni su glavni elementi sistema za navodnjavanje. Golf teren Luštica Bay je jedinstven u svakom smislu, od lokacije do pogleda i karakteristika, i predstavlja temeljnu okosnicu ne samo za razvoj Luštice Bay, već i za turističku industriju Crne Gore uopšte“, zaključio je AbouArab.

Projekat arhitekture naselja potpisuju svjetski nagrađivani biro Block 722 i domaći NRA Atelier, kojima je ribarska kuća luštičkog poluostrva poslužila kao inspiracija. Razvoj golf terena je osmišljen pažljivo prema okruženju i nasljeđu i svojevrstan je omaž autentičnosti destinacije. Odlikuje ga niska gustina gradnje, održivi izvori vode i dizajnerski izraz koji počiva na autentičnim arhitektonskim principima i materijalima.

Delegacija Vlade Crne Gore u kojoj su bili i ministri unutrašnjih poslova i ekonomskog razvoja i turizma Filip Adžić i Goran Đurović, obišla je i Mamula Island hotel, koji je nakon četiri godine rekonstrukcije iz stare austrougarske tvrđave, ove godine počeo sa komercijalnom poslovanjem.

Najčitanije