15.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Pomorski saobraćaj obustaviće od ponoći trajektnu liniju Kamenari – Lepetane

Pomorski saobraćaj trajekt Kamenari-Lepetane foto Boka News

Pomorski saoobraćaj obustaviće od ponoći trajektnu liniju Kamenari Lepetane, nakon što su večeras primili otkaz Ugovora koji su sa Vladom imali od 2019. kazao je suvlasnik Pomorskog saobraćaja Dejan Ban za TVCG.

Vlada je danas dala saglasnost na odluku o izmjenama i dopunama odredbi Statuta Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom, koji toj kompaniji omogućava upravljanje trajektnom linijom Kamenari – Lepetane.

“Vlada je na telefonskoj sjednici, na osnovu pribavljenih saglasnosti većine članova, dala saglasnost na odluku koju je Upravni odbor Morskog dobra donio na elektronskoj sjednici održanoj u srijedu”, navodi se u saopštenju Vlade.

Dejan Ban – foto screenshot

U Statutu se navodi da se, pored pretežne djelatnosti preduzeća koja se odnosi na upravljanje nekretninama uz naknadu, Morsko dobro može baviti pomorskim i priobalnim prevozom putnika, kao i prevozom putnika unutrašnjim plovnim putevima.

Iz Morskog dobra su ranije najavili da će izmijeniti statut kako bi to preduzeće moglo da se bavi i pomorskim transportom.

Izvor:RTCG

Najčitanije