4 C
Kotor

Slušaj online radio

Pomorski saobraćaj uklonio svojih šest trajekata koji su bili na vezu u Kamenarima i Lepetanima

Uklonjeni trajekti Pomorskog saobraćaja – foto Boka News

Šest trajekata Pomorskog saobraćaja koji su od petka bili na vezu u Kamenarima i Lepetanima, danas su premješteni u brodogradilište u Bijeloj.

Pomorski saobraćaj je imao rok od sedam dana da ukloni svojih šest trajekata sa pristaništa u Kamenarima. Riječ je o trajektima “Perast”, “Kamenari”, “Lepetane”, “Igalo”, “Grbalj” i “Teodo”, koji su od danas smješteni u brodogradilištu u Bijeloj.

Podsjećamo, na osnovu odluke predsjednika Odbora direktora JP Morsko dobro Blaža Rađenovića od 17. februara, raskinut je ugovor sa kompanijom Pomorski saobraćaj, pa je od tada JPMD zaduženo za održavanje linije Kamenari-Lepetane.

Uklonjeni trajekti Pomorskog saobraćaja – foto Boka News

Iz Pomorskog saobraćaju su tada rekli da su odlukom Morskog dobra prisiljeni da prekinu saobraćaj na toj trajektnoj liniji, koju sada “pokriva” samo jedan trajekt “Vasilije”, kompanije “Yu Briv” iz Kotora, a prevoz je besplatan. Taj trajekt može da primi samo 20-ak vozila.

Odluka o raskidu – Pomorski saobraćaj

Vlada je prethodno dala saglasnost na odluku o izmjenama i dopunama odredbi Statuta Morskog dobra, koji toj kompaniji omogućava upravljanje trajektnom linijom Kamenari – Lepetane.

Najčitanije