7.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Željko Komnenović izabran za predsjednika Opštine Tivat

Komnenović – SO Tivat

Željko Komnenović izabran je za predsjednika opštine Tivat na današnjem sedmom zasijedanju SO i za njegov izbor glasalo je 17 odbornika vladajuće koalicije  NP-DCG-DSS-PES-DSS-KL-TA-BF, dok se ostali odbornici nisu izjašnajvali.

Nakon što je položio zakletvu Komnenović se zahvalio odbornicima na izboru i onima koji su glasali za njega ali i onima koji nisu i tom prilikom istakao da je Tivat doživio značajnu  transformaciju te da ih pravi izazovi tek čekaju.

SO Tivat

“Vladati u gradu u kome je 30 godina bila neprikosnovena tvrđava DPS i njegovih pomagača, doći u poziciji da po stupanju na dužnost bude upitna isplata zarada zaposlenima, sa dužnicima koji su svakodnevno dolazili u kancelariju, blokada rada parlamenta, ekonomske krize, kovid, dolazimo u situaciju da imamo rekordan budžet govori samo za sebe. Većina građana je zadovoljna ovim rješenjem, a podjela će uvijek nažalost biti ali im ja neću davati doprinos”, poručio je Komnenović

On je istakao da je prvu čestitku i prije samog izbora, unaprijed, dobio od katoličkog sveštenika što dovoljno govori o prijateljstvu i neprijateljstvu.

Komnenović je kazao i da treba imati viziju te da se Tivat ne može i ne smije vraćati unazad.

“Bitno je da se ova sredstva koja smo mukotrpno ulagali u gradsku kasu, konačno potroše i tu sam saglasan, ali na način da svi građani Tivta budu zadovoljeni. Očekujem da sa formiranjem aktuelne vlasti krenemo u investicione projekte. Saradnja da državnim organima mora biti bolja, ali ona ne zavisi od nas. Nadam se da će saradnja sa investitorima biti još bolja i ne smijemo propustiti te šanse”- kazao je Komnenović.

SO Tivat

On je istakao da je Tivat doživio krupnu transformaciju i poručio da će se lično zalagati da se razlike između kapitalnih projekata i gradske infrastrukture umanje ili budu što manje da se nebi desilo da građani koji šetaju od Pina do PortoMontenegra osjete drastičnu razliku.

Podsjetimo, Komnenović je predhodno podnio ostavku na tu funkciju. Kako je zakonom propisano, po sili zakona, prestankom mandata predsjedniku, prestaju i mandati potpredsjednicima, u ovom slučaju potpredsjedniku Goranu Božoviću, jer je Vladimir Arsić podnio ostavku na tu funkciju.

Većinom glasova na današnjoj sjednici usvojeni su plan i program rada DOO Autobuska stanica Tivat sa finansijskim planom za 2023., Plan i program rada JU “Dnevni centar za djecu i mlade sa smetnjama i teškoćama u razvoju ” sa finansijskim planom za 2023. i Program rada TO Tivat sa finansijskim planom za 2023.

Najčitanije