14.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Poništen tender za izgradnju šetališta od Bijele do Kamenara

Sveta Nedjelja -Boka Kotorka foto Boka News

Tender za izbor izvođača na izgradnji šetališta od Bijele do Kamenara, koji je raspisala Agencija za izgradnju i razvoj Herceg Novog, poništen je jer je stigla samo jedna ponuda koja je proglašena neispravnom.

Firma „Krušo”, kao jedini ponuđač, dostavila je ponudu čija cijena prelazi procijenjenu vrijednost javne nabavke, zbog čega se postupak javne nabavke poništava.

Radovi su bili procijenjeni na 140.000 eura.

Podsjećamo da je projektom obuhvaćena izgradnja trotoara od kraja Bijele do Jošice na ukupnoj površini zahvata preko 2.000 metara kvadratnih.

Predviđeno je uređenje raskrsnice lokalnog puta za Bijelu, pješačke staze, koja vodi do rta Sv. Neđelje, kao i proširenje trase. Prostor će biti valorizovan u cilju kreiranja jedinstvene funkcionalne povezanosti Bijele sa Kamenarima. Planirano je hortikulturno uređenje uz postavljanje prigodne rasvjete, sanacija parapeta, uređenje obale, kao i opremanje vidikovca klupama i drugim mobilijarom. Pješačka komunikacija biće dostupna i licima sa smanjenom pokretljivošću.

Riječ je o zajedničkom projektu Opštine Herceg Novi i Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom koje je za tu namjenu opredijelilo 150.000 eura.

/K.M./

Izvor:Dan

Najčitanije