14.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Popločavanje šetališta u Igalu u završnoj fazi

Igalo – šetalište

Prva faza rekonstrukcije šetališta duž Obale Nikole Kovačevića ulazi u završnicu. Kompletna dionica je betonirana i već je u funkciji, a u završnoj fazi je i popločavanje.

Rok za finalizaciju posla na prvom dijelu šetališta od Titove vile do hotela Palmon bay produžen je, shodno ugovoru, do 10. juna zbog kišnog perioda, pojasnio je predsjednik Opštine Stevan Katić.

“Od tada možemo računati koliko je kašnjenje u samom završetku radova. Dionica je kompletno betonirana, jedan dio je i popločan. Za očekivati je da radovi budu završeni do 15. juna i da imamo ono što smo i željeli – uređeno šetalište. Pozivam građane na strpljenje jer ovo što sada radimo, radimo kvalitetno i za minimum 50 godina. Ljudi vrlo brzo zaborave kako je to izgledalo, koliko je bilo rupa po šetalištu, kako su izgledali kandelaberi kroz centar Igala, od stubova od kojih su neki bili 6, neki 12 metara, drveni, betonski, neki sa metalnih stubova, drugi sa objekata… što je bila sramota za Igalo. Niko se nije sjetio da je to trebalo uraditi u nekom prethodnom periodu”, istakao je predsjedik Katić.

Druga faza rekonstrukcije šetališta, od hotela Palmon bay do “Galeba” biće rađena parcijalno, od 1. oktobra.

Najčitanije