13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Popularni forum o hrvatskoj brodogradnji ipak nastavlja s radom!

Popularni forum o hrvatskoj brodogradnji ipak nastavlja s radom!

Popularni forum Tradicionalna hrvatska i mediteranska brodogradnja nastavlja s radom, objavili su članovi na facebook stranici Hrvatski drveni brodovi – Croatian wooden boats.

Podsjećamo, forum koji okuplja čak 22 tisuće članova, bio je pred gašenjem jer se osnivač i admin umorio višegodišnjim radom, te je imao namjeru zatvoriti ga, piše Otvoreno more.

No, tada je iz same grupe krenula inicijativa za traženjem novog administratora, te je isti pronađen. Riječ je o Jurici Braliću, inače unuku majstora brodograditelja u drvu, pokojnog meštra Vicenca Stelle iz Trogira, koji je također verziran uz pomorstvo i brodogradnju.

– U planu je i daljnji razvoj i širenje na druge platforme što je danas neophodno. No festina lente, žuri polako, od brodomaketara mogu sam puno dobiti učenjem i treniranjem njihove strpljivosti, pedantosti, upornosti. Hvala morskim medijima što su lijepo pomogli svojim objavama nastavak rada ovog online resursa maritimne baštine, ujedno i odličnog temelja za neke nove lijepe stvari, poručio je novi administrator foruma.

Link na forum je ovdje: https://drvenibrodovi.forumcroatian.com/

Najčitanije