20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

“Pored mora pjevati se mora” – za vikend Međunarodni festival dječijih talenata i horova

Pored mora pjevati se mora

Međunarodni festival dječijih talenata “Pored mora pjevati se mora” biće održan 26. i 27. maja u Herceg Novom, a organizator je Sekretarijat za kulturu i obrazovanje Opštine Herceg Novi.

Prošlogodišnji Međunarodni susret amaterskih dječijih horova, ovog maja dobio je još snažniji i veći program pa uz nastup horova obuhvata i predstavljanje talentovanih mališana – nagrađenih literata, solista, glumaca, plesača.

Prvi program “Javni čas nagrađenih mladih literata” biće održan u petak, 26. maja, u 11:00 sati u Kući Iva Andrića, a tom prilikom predstaviće se osnovci koji su bili najbolji na literarnim takmičenjima.

Istog dana (petak, 26. maj) u 18:00 sati u Parku Boka nastupiće male mažoretke Gradske muzike Herceg Novi i Mažoret kluba Lili, a potom će u Dvorani Park, od 19:00 sati biti upriličeno otvaranje festivala i koncert solista horova Zvjezdice iz Podgorice i Cvrkutići iz grada domaćina. Nastupiće i članovi Dramske sekcije OŠ “Dašo Pavičić” kao i Plesna grupa “Pahulje” iz Rožaja.

Susret dječijih horova “Pored mora pjevati se mora” biće upriličen u subotu, 27. maja, od 19:00 sati u Dvorani Park. Uz domaćina, Dječiji hor Cvrkutići, nastupiće i horovi Mali princ iz Mrkonjić grada, Raspevano srce iz Vršca, Vivak iz Sremske Mitrovice, Vokal kids iz Pančeva, Zvjezdice iz Podgorice, a njihove nastupe plesom će ispratiti Plesna grupa Pahulje iz Rožaja.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije