23.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Porto Montenegro – otvoren konkurs za stipendiju u vrijednosti od 25.000 €

Porto Montenegro stipendija

Kompanija Adriatic Marinas – Porto Montenegro iz Tivta i ove godine objavljuje konkurs za stipendiranje jednog studenta iz Crne Gore na stručnim diplomskim studijama International Hospitality and Service Management na renomiranom američkom koledžu RIT Croatia u Dubrovniku.

Stipendija u vrijednosti od 25.000 eura pokriva troškove školarine tokom studija, a osim stipendiranja, najbolji kandidat osvaja i mogućnost da stručnu praksu obavi upravo u kompaniji Adriatic Marinas – Porto Monenegro.

„I ove godine nastavljamo saradnju sa RIT-om kao sa sjajnim partnerom, u obrazovanju i razvoju svojih budućih zaposlenih, jer želimo da i na ovaj način ulažemo u obrazovanje u lokalnoj zajednici i damo šansu mladim, elokventnim, i ambicioznim ljudima da stiču znanja iz različitih oblasti, i dobiju šansu da se oprobaju u radu na projektu Porto Montenegro“- istakao je Danilo Kalezić, PR menadžer Porto Montenegra.

Prošle godine dobitnik stipendije bila je Tivćanka Jovana Ivanović, koja je nakon stroge selekcije više desetina kandidata, odabrana kao pravi ambasador kako ovog renomiranog koledža, tako i grada Tivta. Jovana upravo završava prvu godinu studija, sa odličnim ocjenama.

Inače, rok za prijavu zaintereosovanih je 20. mart a konkursu za stipendiju Porto Montenegra mogu pristupiti svi kandidati iz Crne Gore koji su u završnom, četvrtom razredu srednje škole ili koji već imaju završenu četvorogodišnju srednju školu.

„RIT Croatia koledž ove godine slavi 20.-tu godišnjicu postojanja u Hrvatskoj, na što smo mi kao institucija posebno ponosni – tokom svih godina postojanja uvijek smo imali studente iz Crne Gore, pa je tako do sada preko 85 mladih ljudi iz vaše države diplomiralo na programima RIT Croatia. Prošlogodišnja pobjednica konkursa, Tivćanka Jovana Ivanović, dokazala se kao odličan izbor, kako akademski, tako i po pitanju svog angažmana u svim događanjima na dubrovačkom kampusu RIT Croatia“- istakao je predsjednik i dekan RIT Croatia Don Hadspet, pozvavši što više zainteresovanih budućih studenata da se prijave i iskoriste ovu jedinstvenu priliku, da budu studenti jednog od najvećih univerziteta u Sjevernoj Americi, odnosno na jedinom američkom koledžu u regiji.

RIT Croatia je dio Rochester Institute of Technology, jednog od 10 najvećih privatnih koledža u SAD-u. RIT je osnovan daleke 1829. godine. S više od 18,600 studenata, 230 studija i kampusima u Americi, Hrvatskoj i Ujedinjenim Arapskim Emiratima, ovaj univerzitet je širom svijeta poznat po obrazovanju usmjerenom na razvoj karijere i ima jedan od najvećih i najstarijih programa stručne prakse. U Hrvatskoj je ovaj koledž prisutan gotovo 20 godina i to kroz RIT Croatia i kampuse u Dubrovniku i Zagrebu, gdje studentima nudi tri svjetski priznata američka visokoobrazovna programa koji se u potpunosti izvode na engleskom jeziku: International Hospitality and Service Management, International Business i Information Technology.

Svi zainteresovani potencijalni stipendisti, kao i njihovi roditelji, su pozvani da prisustvuju Danu otvorenih vrata za studente u Porto Montenegru, 10. marta, u Jahting klubu PM-a (nekadašnji Dom Vojske) u 16 sati, kada će u direktnom razgovoru sa predstavnicima fakulteta RIT i Porto Montenegra razgovarati u studijskom i stipendijskom programu.

Za više informacija o RIT Croatia, posjetite web stranicu i linkove: http://www.croatia.rit.edu/portomontenegroen/ i http://www.croatia.rit.edu/portomontenegro/.

Najčitanije