12 C
Kotor

Slušaj online radio

Porto Montenegro otvorio konkurs za stipendiju od 25.000 €

2019 RIT stipendija

Kompanija Adriatic Marinas – Porto Montenegro iz Tivta i ove godine objavljuje konkurs za stipendiranje jednog studenta iz Crne Gore na stručnim diplomskim studijama International Hospitality and Tourism Management na renomiranom američkom koledžu RIT Croatia u Dubrovniku.

Stipendija u vrijednosti od 25.000 eura pokriva troškove školarine tokom studija, a osim stipendije, najbolji kandidat osvaja i mogućnost da stručnu praksu obavi upravo u Porto Montenegru.

„Četvrti put za redom, nastavljamo saradnju sa RIT-om, u razvoju mladih kadrova, naših budućih zaposlenih, jer želimo da i na ovaj način ulažemo u obrazovanje u lokalnoj zajednici i damo šansu mladim, elokventnim, i ambicioznim ljudima da steknu znanje na ovom renomiranom koledžu, i da se oprobaju u radu na projektu Porto Montenegro.“- kazao je juče tim povodom Danilo Kalezić, Senior PR i Marketing menadžer Porto Montenegra.

Rok za prijavu je 23. mart a na konkurs za stipendiju Porto Montenegro mogu se prijaviti svi kandidati iz Crne Gore koji su u završnom, četvrtom razredu srednje škole ili koji već imaju završenu četvorogodišnju srednju školu.  Ambasadori, odnosno stipendisti, Porto Montenegra su Jovana Ivanović, Irma Omeragić, Filip Stanišić, a ove godine pridružiće im se i četvrti stipendista čije školovanje na RIT Croatia podržava Adriatic Marinas.

„Iz profesorske perspektive, mogu slobodno reći da su moji utisci o dosadašnjim dobitnicima Porto Montenegro stipendije apsolutno pozitivni. Redom su to mladi ljudi koji su otvoreni za nove ideje i nova iskustva te svojim radom svakodnevno opravdavaju činjenicu da su nosioci stipendije. Osim toga, savršeno su se uklopili u dinamiku rada na RIT Croatia gdje od prvog dana njegujemo akademsku izvrsnost i profesionalnost, te razvijamo i održavamo dobre odnose sa poslovnom zajednicom, a odličan primjer za to je upravo ova saradnja sa Porto Montenegro.  Porto Montenegro može biti ponosan na njihov izbor stipendista  koji će nakon studija definitivno dati vrijedan doprinos  za daljnji razvoj turizma u Crnoj Gori.”- izjavio je dr. Besim Agušaj, voditelj katedre za Hospitality and Tourism Management program na RIT Croatia.

RIT Croatia je dio Rochester Institute of Technology, jednog od 10 najvećih privatnih sveučilišta u SAD-u. RIT je osnovan 1829. godine. S više od 18.600 studenata, 230 studija i kampusima u Americi, Hrvatskoj i Ujedinjenim Arapskim Emiratima, ovo je sveučilište diljem svijeta poznato po obrazovanju usmjerenom na razvoj karijere i ima jedan od najvećih i najstarijih programa stručne prakse u svijetu. U Hrvatskoj je ovaj fakultet prisutan 20 godina i to kroz RIT Croatia i kampuse u Dubrovniku i Zagrebu, gdje studentima nudi tri svjetski priznata američka visokoobrazovna programa koji se u potpunosti izvode na engleskom jeziku:  Hospitality and Tourism Management, International Business i Web and Mobile Computing/Information Technology.

Izvor:S.L

Najčitanije

Bokeski-Forum_320x250